Najhladnije jutro ove zime: Na Biokovu -17, u Imotskom -4

biokovo 1Za nama je najhladnije jutro dosadašnjeg tijeka godine. Temperature zraka su se u velikom dijelu Dalmacije spustile ispod nula stupnjeva. Sveti Jure na Biokovu sa izmjerenih – 17 stupnjeva bio je uvjerljivo najhladniji u Hrvatskoj. Jutros u sedam sati, uz umjerenu buru, izmjereno je -17 stupnjeva ispod nule, javio nam je Petar Babić, dežurni tehničar, vođa smjene na odašiljaču HRT-a na Biokovu.

Vrlo hladno bilo je i drugdje u dalmatinskom planinama. Nekolicina planinara nalazila se protekle noći ispod mosorskog vrha Vickovog stupa, u planinarskom skloništu. Jutros je tamo izmjereno – 11 stupnjeva. Zvjezdano selo Mosor na 700 metara nadmorske visine zabilježilo je – 6 stupnjeva.

U zadarskoj zračnoj lucu Zemunik izmjereno je – 5 stupnjeva, u Lovreću – 5, u Cisti Velikoj -4,  u Drnišu, Hrvacama, Klisu i Kninu – 3 stupnja. U Šibeniku je bilo – 2, u Vodicama – 1, u Milni na Braču – 1, a Split je zabilježio svoju prvu temperaturu ispod nule od 9. veljače prošle godine. Minimalna temperatura na postaji Split Marjan iznosila je -0.1 celzijev stupanj. Najtoplije je bilo na Palagruži sa 3.8 stupnjeva.

O tome koliko je današnji dan bio hladan najbolje govori podatak da su u podne na Marjanu izmjerna samo 2 celzijeva stupnja, a u gotovo cijeloj Zagori temperature su i dalje sredinom dana bile ispod nule.

Pred nama je još jedna vrlo hladna noć u kojoj bi temperature ponegdje u Zagori mogle doseći i – 10 stupnjeva. Minusa će ponovno biti uz obalu i na otocima, a jedina dobra vijest je da je bura u slabljenju i da će noćas potpuno prestati., prenosi Dalmacija News.

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com