HGSS Imotski sudjelovao u potrazi za nestalom staricom u Gorici – Grude

gss-arhivSinoć je GSS Široki Brijeg dobio poziv za pomoć u traženju LJ.B. ( 69 ) iz Gorice kod Gruda, koja je nestala jučer ujutro iz svoje kuće u Gorici.

Rodbina, susjedi i prijatelji su je bezuspješno tražili tijekom dana i onda su se obratili GSS Široki Brijeg, koji je pozvao i ostale spasilačke službe GSSuBiH. Odazvalo se ukupno 48 spašavatelja sa 2 potražna tima sa psima iz  HGSS Čitluk, GSS Jablanica, ISS Mostar, HGSS Posušje, HGSS Mostar i ispostava HGSS Makarska u Imotskom, navode iz GSS-a.

Dok su spašavatelji iz Jablanice, Mostara i Čitluka žurili prema mjestu događaja, ekipa koja je prva stigla na teren- GSS Š.Brijeg, Posušje i Imotski poduzeli su potragu i vrlo brzo locirali nestalu, koja je pronađena u dobrom stanju, pothlađena, te je odvezena u stanicu hitne pomoći, čime je okončana ova brza spasilačka intervencija.

Još su u pripravnosti bili spašavatelji GSS HBŽ iz Livna, tako da je ovom prilikom angažirano preko 50 spašavatelja spremnih da pomognu u traženju nestale LJ.B. koja je bila životno ugožena i vjerojatno ne bi preživjela nadolazeću hladnu noć na temperaturi ispod 0°C, prenose Imotske novine.

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com