Bizarna nesreća u Imotskom: automobil “ušao” u Dječji vrtić

dječji vrtić imotskiBizarna nesreća bez posljedica, uz materijalnu štetu. Ovo bez posljedica je i najvažnije u nesreći koja se oko 11:30 sati dogodila kod Dječjeg vrtića Imotski.

dječji vrtić imotski nesreća 1

Mercedes imotskih registarskih oznaka, u vlasništvu M.R. (1959) iz Imotskog, koji je bio parkiran s južne strane Osnovne škole „Stjepan Radić“, oko 11:30 sati krenuo je niz padinu od nekih desetak metara, probio željeznu ogradu, udario u ulazna vrata obližnjeg Dječjeg vrtića, razbio veliko staklo na vratima, odbio se od zida i zaustavio ispred samog vrtića. Pri slijetanju pao je svom težinom na parkirani Ford jednog od djelatnika vrtića te razbio vjetrobransko staklo i  zaštitni poklopac motora. Prema izvješću policije, protiv vlasnika Mercedesa bit će podnesena prekršajna prijava  po članku 88 iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

dječji vrtić imotski nesreća 2

Srećom, ozlijeđenih nije bilo. Vlasniku automobila ostaje popraviti svoj automobil, oštećenom djelatniku vrtića platit će osiguranje, ograda i staklo će se popraviti i svi će odahnuti.

dječji vrtić imotski nesreća 3

No, dobri poznavatelji imotskih prilika vrlo dobro znaju da je prostor oko dvije zgrade najveće osnovne škole u županiji (oko 1.200 učenika) uvijek prenatrpan parkiranim automobilima. U krug škole može svatko u bilo koje vrijeme ući, parkirati kako ga i gdje volja, a učenici onda teškom mukom provlačeći se između automobila traže izlaz iz okružja škole.

dječji vrtić imotski nesreća 4Takozvani parking s južne strane jedne od zgrada osnovne škole, poznat javnosti i po dijeljenju marendi na otvorenom, kada su djeca uz marende dobivala i dobru porciju prašine jer prostor nije asfaltiran, dostupan je također svakome. Da bi izbjegli plaćanje parkiranja, kojeg na nesreću Imoćana ima premalo, mnogi koriste upravo taj prostor. I evo, dogodi se jedna bizarna nesreća koja je mogla imati i teže posljedice. A, da je već taj prostor koji svojata i škola i grad Imotski bio sređen, a takav godinama stoji, da se u krug škole dopuštalo parkiranje samo  djelatnicima i nekolicini stanara sa propusnicama te konačno da je uređen, asfaltiran, ograđen, ovako nešto ne bi se dogodilo.

dječji vrtić imotski nesrećaNovinari pametuju, najčešća je reakcija onih koji su odgovorni, a već smo nekoliko puta pisali i upozoravali o hitnosti uređenja prostora u krugu najveće  osnovne škole u našoj županiji. Konačno na potezu je Grad Imotski, uprava škole i hitan dogovor. To što su i neke prijašnje uprave i čelnici grada trebali to riješiti neka se sada zaboravi. Djeci treba osigurati njihov životni prostor  i učiniti sve da budu sigurni.

Print Friendly, PDF & Email
Ad
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com