Smanjenje diskriminacije uvođenjem školskih odora

osnovna škola zmijavci školeske uniforme

S osmijehom na licu i golubicom na prsima, učenici Osnovne škole Zmijavci su po prvi put odjenuli nebesko plave odore, postavši tako treća škola u Hrvatskoj bez razlike u odijevanju među učenicima. Projekt star nepunih godinu dana odnedavna je realiziran zahvaljujući djelatnicima lokalne prosvjete  kao i samih roditelja.

” Bez njihove pomoći, bez nekakvog njihovog prepoznavanja ove ideje kao dobre i korisne, ne bismo uspjeli izrealizirati. Nakon što su predstavnici u Vijeću roditelja pokupili pozitivan feedback od strane pojedinog roditelja iz razreda, upustili smo se u odabir proizvođača, nekako se u starte roditelji opredijelili za hrvatsku tvrtku ‘Galeb’.” – izjavio je ravnatelj Osnovne škole Zmijavci Ante Kujundžić.

Uvođenjem ovakvih majica od stopostotnog pamuka pokušava se doprinijeti kvaliteti učenja i koncentraciji samih učenika, kao i ulaganje u zdravije društvo bez diskriminacije.

” Jedan od razloga je da bi se uvođenjem školske odjeće smanjila diskriminacija na temelju socijalnog statusa od učenika do učenika s jedne strane, s druge strane značajno bi poboljšali odnose unutar škole, odnosno osjećaj pripadnosti toj školi, osjećaj zajedništva.” – izjavio je predsjednik Mladih HSLS-a Toni Garac.

Samim time, roditelji će biti u prilici uzeti 4 majice kratkih i 4 majice drugih rukava za svega 450 kuna godišnjoj razini, dodavši da se radi se na ostvarenju plana da u bliskoj budućnosti te odore budu besplatne.

” Mogu izraziti zadovoljstvo da smo uspjeli izrealizirati ovaj projekt, nadam se, što se tiče daljnjeg razvoj, da ćemo imati podršku samih roditelja, vjerujem da ćemo iznaći nekakva financijska sredstva u kojima ćemo potpuno pokušati eliminirati financiranje od strane roditelja.” – izjavio je ravnatelj škole Ante Kujundžić.

Smatra se da će ovakav pozitivan pristup potaknuti i druge škole na području Republike Hrvatske u težnji za socijalno osviještenim društvom.

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com