Suho zimsko vrijeme za vikend

zima hladno led vrijeme vremenska prognoza
Foto: Tom Samotnjak
Ostatak tjedna bit će relativno hladan, osobito u Zagori. Vrlo malo oborina moguće je samo krajem subote

Suho zimsko vrijeme nastavit će se do kraja aktualnog tjedna. Posljednjih dana zima je pokazala “zube”, osobito u Dalmatinskoj zagori gdje su noćne i jutarnje temperature zraka povremeno spuštale ispod -10°C. Slabog, a ponegdje i umjerenog mraza, bilo je uz obalu i na otocima. Tek što je sredinom tjedna oslabila, bura je ponovno zapuhala diljem Dalmacije u četvrtak navečer, no to neće biti početak novog vjetrovitog razdoblja.

Petak će na cijelom Jadranu biti pretežno sunčan ili vedar. Puhat će slaba do umjerena bura, podno Velebita jaka, još ujutro s olujnim udarima. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -6 do -1°C, uz obalu i na otocima od -1 do 6°C. Najviše dnevne temperature od 5 do 10°C, u Zagori ponegdje malo niže.

U subotu djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom i u većini predjela suho. Više oblaka kasno popodne i osobito navečer u Dalmaciji, kada samo ponegdje može pasti vrlo malo kiše, u Zagori i susnježice. Danju slab vjetar promjenjiva smjera, kasno popodne će zapuhati slab do umjeren sjeverozapadnjak koji će navečer na moru Dalmacije biti u jačanju. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -8 do -2°C, uz obalu i na otocima od -1 do 6°C. Najviše dnevne temperature od 5 do 10°C, u Zagori ponegdje malo niže.

Nedjelja donosi pretežno sunčano vrijeme. Puhat će slaba do umjerena, na udare ponegdje i jaka tramontana. Bit će malo toplije. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -3 do 2°C, uz obalu i na otocima od 3 do 8°C. Najviše dnevne temperature većinom od 8 do 13°C.

Sljedećeg tjedna većinom suho, iako krajem četvrtka može doći do prolaznog jačeg naoblačenje s kišom. Zimske temperature će nas postupno napustiti, pa bi se do sredine tjedna najviše dnevne temperature zraka u dijelu Dalmacije mogle približiti toplih 15°C, piše Dalmacija News.

Print Friendly, PDF & Email
Ad
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com