Tomislav Karamarko: Imotski neće biti zaboravljen

karamarko u imotskomČlanovi i simpatizeri HDZ-a Imotske krajine, u punoj dvorani Gradskog kina u Imotskom, obilježili su danas 26. obljetnicu utemeljenja svoje stranke. Razloga za veliko slavlje bila je i nazočnost predsjednika HDZ-a i tek izabranog potpredsjednika Vlade, Tomislava Karamarka. Uz njega su bili i potpredsjednik Sabora Ante Sanader, Petar Škorić, Ivan Šipić, Blaženko Boban te brojna izaslanstva organizacija HDZ-a iz okolnih mjesta i susjedne Bosne i Hercegovine.

karamarko u imotskom 1

„U Hrvatskoj je sada konačno narodnjačka vlast, u Hrvatskoj je sada vlast ljudi koji se znaju prekrižiti u crkvi. Zar to nije dobro? Mi u HDZ-u pripadamo narodu i to je ono što je važno. Kada sam, nakon unutarstranačkih izbora, ušao u urede naše stranke, nisam zatekao sliku predsjednika Tuđmana. Neke liberalne snage isključile su ga i na taj način. Danas je naša stranka ta koja će se boriti za ono što smo stvorili prije 25 godina. Sretna smo generacija jer smo stvorili Hrvatsku državu, ali, zamislite, mogli smo je u posljednje četiri godine i izgubiti od nenarodnjačke vlasti. Zamislite, u jednom životnom vijeku stvoriti i izgubiti svoju državu.“, započeo je svoj govor Tomislav Karamarko i nastavio:

tomislav karamarko u imotskom 2

„Dolazili su ti  koji nisu voljeli Hrvatsku, bili su cinični prema Hrvatskoj i zločesti prema hrvatskim braniteljima, dva puta na vlast i bila bi prava tragedija da su ostali. Pa vidite i na ovim zadnjim izborima toliko su željeli vlast, ali imamo indicije kako smo pokradeni za pet-šest mandata. Budite sigurni da ćemo to istražiti. Koji je bio pritisak njihovih medija, to je nevjerojatno. Ma koliko sam jučer bio umoran ponajprije onakvim govorima u Saboru, onakvom retorikom onih koji se ne mogu pomiriti s odlaskom s vlasti, bio sam silno sretan kada sam s premjerom i gospodinom Petrovom odlazio  iz Sabora u Banske dvore na primopredaju vlasti. Baš sam bio sretan.

karamarko u imotskom 2

Ova hrvatska Vlada skrbit će o novim radnim mjestima i nikome od nas nije bilo važno gdje ćemo biti, na kojem mjestu, samo da počinjemo raditi za dobrobit ovog naroda.

Okrenut ćemo se razvoju sela jer će ono hraniti narod. Ući ćemo u osinjak uvozničkog lobija i nećemo  gledati kako se petnaestak njih bogati, a narod pati.

Zašto sam došao danas  u Imotski nakon sinoćnjih događanja?! Prvo zato jer su Imoćani pravi domoljubi, što smo od istog materijala i neće ova Vlada zaboraviti Imotski u to budite uvjereni!“, istaknuo je Karamarko, burno pozdravljen od prepune dvorane.

 karamarko u imotskom 3 

OKVIR 1:

Prije Karamarka govorili su jedan od utemeljitelja HDZ-a u Imotskoj krajini Josip Lešina – Trava te potpredsjednik Sabora Ante Sanader, napomenuvši kako će se povesti veća briga o Imtskoj krajini. Pristupna cesta prema čvorištu autoceste u Zagvozdu, ukidanje tunelarine kroz tunel Sveti Ilija, otvaranje novih radnih mjesta – prioriteti su, riječi su Ante Sanadera.

 karamarko u imotskom 4

OKVIR 2:

Prije samog skupa Karamarko  se obratio novinarima izjavivši da je jutrošnji prvi sastanak premijera i ministara protekao u radnoj atmosferi s konkretnim zadacima, proračunu. Od ponedjeljka treba zasukati rukave i raditi.

Neću kalkulirati hoće li gospodin Lovrinović otići iz Mosta i oformiti klub. Meni je i mojim suradnicima iz Mosta obveza sada raditi i idemo dalje. Žao mi je da neki moji prijatelji  nisu na funkcijama koje su možda i očekivali, ali to je tako i ja i oni se slažemo u jednom. Nije bitno gdje je tko, već da svi zajedno pomognemo ovom narodu.

tomislav karamarko u imotskom 1

OKVIR 3:

Na pitanje novinar kako komentira neimenovanje dr. Ante Ćorušića koji potječe iz Imotske krajine na mjesto ministra zdravstva i hoće li to imati  veze s njegovom najavom o izgradnji jedne bolnice na potezu Split – Dubrovnik s mogućom lokacijom  na području Zagvozda, Karamarko je izjavio da Imotska krajina neće biti zakinuta i da će joj se pomoći.

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL, Velimir Braco Ćosić

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com