Bogat program za Noć muzeja u Gorici

noć muzejaNoć muzeja održat će se po jedanaesti put u Hrvatskoj i  šesti put u Gorici (općina Grude), posljednji petak u  mjesecu siječnju.

Vrata arheološke zbirke, galerije, stare crkve i ranokršćanske krstionice u Gorici te arheoloških iskopina otvorena su te večeri za sve posjetitelje. Ove godine  Noć muzeja posvećena je osnivačima muzeja i galerija, a ova u Gorici bit će u čast prvom hecegovačkom franjevcu, akademskom slikaru, mnogopoštovanom ocu, fra Mirku Ćosiću.

Bogat kulturni program otvaranja ove Noći muzeja bit će u staroj crkvi u Gorici u petak, 29. siječnja 2016.g., u 19 sati. Organizatori su župni ured Gorica – Sovići, Hrvatska franjevačka arheološka zbirka sv. Stjepana Gorica, Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika Gorica – Sovići i Matica hrvatska – Ogranak Grude.

Program:

  • otvaranje noći muzeja 2016. u staroj crkvi u Gorici i razgledavanje arheološkog nalazišta u staroj crkvi Sv. Stjepana prvomučenika u Gorici
  • otvaranje izložbe – izbor slika fra Mirka Ćosića i izbor slika s pet likovnih kolonija „Fra Mirko Ćosić“ 
  • razgledavanje Hrvatske franjevačke arheološke zbirke sv. Stjepana u Gorici i upoznavanje s novim detaljima u njoj
  • GLAZBENI PROGRAM: Sanja Boban i Stipe Iličić

Program se odvija u petak, 29. siječnja 2016. godine od 19 do 24 sati u Gorici.

Program počinje u Staroj crkvi u Gorici u 19 sati glazbenim nastupom i uvodnim predavanjem o fra Mirku Ćosiću te pozdravnim govorom. Program se nastavlja u arheološkoj zbirci i Galeriji!

Noć otvorenih muzeja 2016. u Gorici otvara načelnik općine Grude, Ljubo Grizelj.

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com