Siječanj završava u tmurno i bez zime, što nam donosi početak veljače?

 tmurno vrijeme oblaci vremenska prognozaKraj aktualnog tjedna donosi nastavak viših temperatura u odnosu na klimatološki prosjek, a jedina promjena bit će južina u subotu navečer i u nedjelju.

Tmurno vrijeme uz sumaglice i povremenu rosulju obilježilo je četvrtak. Iako se nalazimo u prosječno najhladnijem dijelu godine, temperature zraka nisu zimske, niti su one skoro na vidiku.

Kraj aktualnog tjedna donosi nastavak viših temperatura u odnosu na klimatološki prosjek, a jedina promjena bit će južina u subotu navečer i u nedjelju.

Petak donosi suho, ali promjenjivo vrijeme uz izmjene sunčanih i oblačnih razdoblja. Osobito će ujutro biti sumaglice, rijetko gdje i magle. Bit će tiho ili će puhati slab vjetar, većinom s jugozapada i zapada. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 5 do 8°C, uz obalu i na otocima od 8 do 12°C. Najviše dnevne temperature od 12 do 17°C.

Subota će biti promjenjiva s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Na većem dijelu Jadrana ujutro sumaglica. U Dalmaciji će biti suho, a oblačnije na sjevernom Jadranu gdje može pasti malo kiše, osobito u zaleđu Kvarnera. U početku tiho ili uz slab vjetar promjenjiva smjera. U drugom dijelu dana zapuhat će jugo koje će navečer ponegdje na moru biti umjereno, na sjevernom Jadranu okretat će na slab do umjeren lebić. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 2 do 6°C, uz obalu i na otocima od 7 do 12°C. Najviše dnevne temperature od 12 do 16°C.

Promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja bit će tijekomnedjelje. Na sjevernom Jadranu osobito ujutro još ponegdje može pasti malo kiše, a u većem dijelu Dalmacije zadržat će se suho. U Dalmaciji će puhati umjereno jugo s pojačanim udarima, na sjevernom Jadranu umjeren lebić, na moru s pojačanim udarima. Jutarnje temperature zraka u manjem porastu, najviše dnevne bez veće promjene u odnosu na subotu.

S ponedjeljkom ulazimo u veljaču, posljednji mjesec klimatološke zime. A ni početka veljače neće donijeti zimu. Prvi tjedan veljače bit će natprosječno topao, osobito u prvom dijelu tjedna koji će biti suh. Nešto promjenjivije uz malo niže temperature moglo bi biti njegovom drugom dijelu. Većim dijelom tjedna dominirat će jugo.

IZVOR: Dalmacija News

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com