Dašak života u imotskoj kino dvorani

??????????

Na dugogodišnje pitanje mještana Imotske krajine hoće li kino opet zaživjeti, napokon je dostavljen pozitivan odgovor. Ugradnjom novog digitalnog kinoprojektora u dvoranu, već početkom ožujka bi se trebalo krenuti sa filmskim projekcijama.

Prema riječima ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta Imotski, Grge Nikolića, za projekt digitalizacije kina Ministarstvo kulture dodijelilo je sredstva u vrijednosti od 300.000 kuna.

”Do realizacije je došlo nakon toga što smo morali dokazati Ministarstvu kulture kako postoji interes za film, odnosno kino projekcije, pa smo se unazad dvije godine prijavili na natječaj za digitalizaciju kino dvorana i nakon ispunjenja svih uvjeta prošle godine odobreno nam je 300.000 kuna za taj tzv. DCP ili Digital cinema package.” – istaknuo je Nikolić.

Ovim potezom osigurani su osnovni uvjeti za prikazivanje filmova od nezavisne produkcije pa sve do svjetskih blockbustera. Nažalost, zbog trenutnih financijskih okolnosti, posjetitelji kina neću biti u mogućnosti gledati projekcije u 3D, odnosno 4D izdanjima kao u ostalim većim gradovima.

 

??????????

‘U nedostatku novca, što je inače problem grada Imotskog, a i svih nas, nismo mogli prihvatiti puni paket, tj. da bude surround sistem, kao ni grey screen platno koje bi moglo projicirati  3D i 4D, no mogućnost za nadogradnju postoji, tako da ćemo moći u skoroj budućnosti uspjeti nadograditi i taj dio što nam nedostaje.’‘ – dodao je Nikolić.

Dodatne poteškoće u kompletnoj obnovi kina predstavlja i prilagodba grijanja, odnosno hlađenja, kao i manjak prostorija, poput toaleta, ali i problem krovišta koje zahtijeva dodatne radove na njemu, no, vjeruje se da će za izvjesno vrijeme i ti problemi riješiti.

”Zbog problema neadekvatnog grijanja, prostorija koje su poprilično devastirane, što planiramo riješiti u hodu, naravno u dogovoru sa Županijom, nadam se da ćemo od ožujka početi prikazivati barem dvije projekcije mjesečno.” – naglasio je Nikolić.

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com