Danas u 12 sati ističe rok za prijavu državne mature

državna maturaDanas u 12 sati zaključuju se prijave predmeta za državnu maturu, koja ove godine starta 6. lipnja u 9 ujutro, kada će se pisati biologija.
Danas u 12 sati učenici više neće moći prijaviti ispite državne mature, što je dakle vremenski rok je pred istekom. Ako nekim slučajem još niste to učinili temeljito pročitajte i prihvatite Opće uvjete prijava ispita državne mature i studijskih programa. Obzirom da su različite upute za različite kategorije pristupnika pa iz NCVVO-a naglašavaju važnost praćenja stranica Centra tewww.postani-student.hr.

Podsjetimo da se studijski programi mogu prijaviti sve do 18. srpnja. Taj krajnji rok dakako ne vrijedi za fakultete koji ranije imaju prijemne ispite.

Prošle godine je od obveznih predmeta najviše maturanata i ostalih pristupnika je prijavilo hrvatski jezik više razine, dok je kod izbornih predmeta prednjačila fizika, piše srednja.hr.

Privremeni podaci iz NCVVO-a pokazuju da bi se slični trendovi mogli ponoviti. Maturanti i ostali pristupnici očito nisu obeshrabreni podatkom da je fiziku prošle godine “pao” gotovo svaki peti kandidat.

Konretnije od 8.719 pristupnika, nije ju položio 1.781 učenik. Ipak, treba reći da ju je svaki deseti kandidat napisao za pet, prenosi Dalmacija News.

Print Friendly, PDF & Email
Ad
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com