Na Svetom Juri -6 stupnjeva

biokovo sveti jure 1Susnježice ima već od 300 metara nadmorske visine, a snijega iznad 600. Snježni pokrivač počeo se stvarati u Gornje Sitnom.

Najavljeno zahlađenje stiglo je u Dalmaciju tijekom protekle noći. Kiša, a mjestimice i grmljavinski pljuskovi, donijeli su prve oborine ove veljače.

Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, do 8 sati ujutro lokalno je bilo obilnijih oborina. Primjerice, u Brelima je palo čak 56 litara po kvadratnom metru. Slijede Žrnovnica 33, Lučice na Braču 22, Milna 18, Zadvarje 17, Makarska 16 itd.

Bura se sa sjevernog Jadrana proširila na veći dio obale. Olujni udari do 100 km/h jutros se mjere podno Biokova, Mosora i na kliškom području.

Temperatura zraka u odnosu na jučerašnje jutro pale su 5 do 10 stupnjeva. Primjerice, u Splitu i Makarskoj temperatura zraka u 8 sati iznosi 6 Celzijevih stupnjeva, na Klisu samo 3, a na biokovskom vrhu Svetom Juri 6 stupnjeva ispod nule. Fronta još nije stigla samo do dubrovačkog područja, gdje temperature još dosežu 12°C.

Meteorološka vijest dana ipak je prvi snijeg ove godine u gotovo svim dalmatinskim planinama. Snijeg je zabijelio Kozjak, Svilaju, Dinaru, Biokovo, a mjestimice se u Zagori spustio na 400 metara nadmorske visine. Prvi ovogodišnji snijeg pada i na Mosoru, gdje je iznad 1000 metara palo od 20 do 50 centimetara snijega što znači da će svi ljubitelji zimskih radosti moći na ovoj planini uživati čak i dane vikenda jer se sav snijeg neće otopiti, usprkos porastu temperature. Osobito će lijepo biti tijekom petka.

Snijeg je također zabijelio Dubravu, a na području Gata pada susnježica. Snijeg nije zaobišao ni otok Brač, s nekoliko centimetara zabijelila se Vidova Gora. Također su se jutros zabijelili i dijelovi Imotske krajine. Susnježice ima već od 300 metara nadmorske visine, a snijega iznad 600. Snježni pokrivač počeo se stvarati u Gornje Sitnom.

U drugom dijelu dana očekuje nas smirivanje vremena i razvedravanje sa zapada.

IZVOR: Dalmacija News

Print Friendly, PDF & Email
Ad
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com