Dva sunčana dana pa promjena vremena: Udari juga u nedjelju preko 100 km/h!

vedro vrijemeJoš će sutrašnje jutro biti hladno, a onda će slijedi zatopljenje i južina.
U četvrtak smo odradili “jednodnevnu zimu”, što znači da se već od danas vraća stabilno vrijeme uz postupan porast temperature zraka. Prisjetimo se, jučerašnja ciklona dijelovima Dalmacije donijela je i obilnije oborine, mjestimice i grmljavinu, a u planinama je pao snijeg. Najviše ga je palo na Mosoru, Biokovu, Svilaji, Dinari i Kamešnici, ali se zabijelila i Vidova Gora na Braču. Bura, koja je jučer ujutro imala olujne udare, osjetno je oslabila. Da se i dalje nalazimo u zimi podsjetile su nas jutrošnje temperature zraka koje su ponegdje bile i ispod nule.
Petak i subota donose obilje sunca, jutarnji svježinu ali i ugodne dnevne temperature zraka. U nedjelju će zapuhati jugo, a u drugom dijelu dana počet će kiša. Bit će to uvod u izrazito nestabilan sljedeći tjedan koji, po svemu sudeći, neće donijeti zimske scenarije kakvo smo vidjeli jučer.

Petak će biti pretežno vedar. Puhat će slaba do umjerena bura i tramontana, sredinom dana i popodne u Dalmaciji će tramontana mjestimice biti pojačana, na otvorenom moru i jaka. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -3 do 2°C, uz obalu i na otocima od 2 do 7°C. Najviše dnevne temperature od 7°C ponegdje u Zagori do 13°C na otocima.

Pretežno vedro bit će tijekom subote u Dalmaciji. Na sjevernom Jadranu u većini predjela pretežno sunčano, ali će osobito na Kvarneru biti promjenjive naoblake s kojom u zaleđu obale može biti malo kiše u drugom dijelu dana. U noći slaba do umjerena tramontana, oslabit će i prvo na sjevernom Jadranu okrenuti na slabo do umjereno jugo koje će se navečer proširiti i na Dalmaciju. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -3 do 2°C, uz obalu i na otocima od 2 do 7°C. Najviše dnevne temperature od 8°C ponegdje u Zagori do 13°C na otocima.

Približavanjem nove ciklone, u nedjelju nas očekuje početak promjene vremena. Bit će promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Oblačnije na sjevernom Jadranu, osobito u drugom dijelu dana kada će mjestimice padati kiša, većinom slaba. Navečer će se kiša početi i u Dalmaciji. Puhat će umjereno do jako jugo, na moru ponegdje i vrlo jako s čestim olujnim udarima u drugom dijelu dana. Minimalne jutarnje temperature 2 do 5°C više u donosi na subotu, najviše dnevne većinom od 9 do 14°C.

U ponedjeljak i utorak pretežno oblačno uz južinu i čestu kišu koja će mjestimice biti obilnija. Bit će toplo.

IZVOR: http://www.dalmacijanews.hr/
Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com