Veliki maskenbal oduševio Imoćane

maškare 2016

Sinoć je održan čuveni bal pod maskama u dvorani Pučkog otvorenog učilišta na kojem su Imoćani, na svoj specifičan način, prikazali umijeće ne samo pukog maškaranja, nego sposobnosti i kreativnosti u izradi maski tr odjevnih predmeta karakterističnih za tu prigodu. Svoje zadovoljstvo ovim događajem nije krio ni predsjednik Bakova društva Zoran Mustapić, koji, bez obzira na socijalnu situaciju grada Imotskog, vidi pozitivnu budućnost maškaravanja na području Imotske krajine.

maškare 2016. 2

”Primjetno je da ima dosta maski, pogotovo omladine, što me jako veseli, jer ova naša tradicija maškaravanja ostaje na mladima. Naročito bih pohvalio profesoricu Antonelu Rebić koja već godinama animira  srednjoškolce. Uz to ima dosta naših starijih članova. Nema bojazni za nastavak tradicije maškaravanja.” – istaknuo je Mustapić.

maškare 2

Od megapopularnih Malaca, preko gusara i bića iz bajki, pa sve do poznatih ličnosti iz svakodnevnog političkog, ali i društvenog života, Imoćani su se pod velom maski zabavljali dugo u noć, dok se nekolicina njih prijavila i  za titulu najbolje maske, čije će proglašenje biti objavljeno na dan Bakove povorke, u nedjelju, 07. veljače 2016. godine.

maškare 3

Vruću atmosferu tijekom cijele večeri održavala je lokalna grupa Centrifuga uz bezvremenske hitove.

 

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com