Buran sastanak oko otvaranja stacionara u Imotskom

sastanak palijativna skrb u imotskomU prostorima Gradske vijećnice u Imotskom danas je održan sastanak predstavnika lokalne samouprave Imotske krajine sa zdravstvenim djelatnicima Županije i države. Tema je bila  otvaranje stacionara u Imotskom, u projektu palijativne skrbi za područje Imotske krajine. Na sastanku su nazočili predsjednica Hrvatskog društva za palijativnu medicinu Hrvatskog liječničkog zbora dr. Vlasta Vučevac, dr.Marko Rađa zamjenik ravnatelja županijskog Doma zdravlja te Helena Bandalović, zamjenica pročelnika Županije za zdravstvo koja je istaknula:

„To je ono gdje će Županija ustrajati i dalje dat svoj napor, prvenstveno prema institucijama HZZO-a i Ministarstva kako bi se došlo do punog financiranja. Ako ne dođe do toga, trebat će razradit modele sufinanciranja gdje će Županija dati svoj obol.“

Na oko miran sastanak  koji je trebao ukazati smjernice, ali i financijsku konstrukciju za otvaranje stacionara sa deset kreveta, pretvorio se u vrlo žučljivu polemiku o statusu zdravstva u Imotskom i Imotskoj krajini te su neki čelni ljudi imotske lokalne samouprave  napustili sastanak ogorčeni odnosom županijskog Doma zdravlja, ali i Ministarstva zdravstva prema Imotskom.

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com