”Facebook naš svagdašnji”

FACEBOOK 2

Interaktivno predavanje za šire građanstvo pod nazivom ”Facebook naš svagdašnji”održalo se sinoć u dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Imotskom povodom 9. tjedna psihologije koji se tradicionalno odvija diljem Lijepe naše. Cilj ovog predavanja bio je prikazati sveukupnu upućenost ljudi u funkcionalnost Facebook-a, načina njegova korištenja, kao i psihološki procjena samih korisnika te mreže, na koji način on može biti štetan koliko i koristan.

”U svakodnevnom životu smo previše izloženi utjecaju Facebook-a i sad je nas zanimalo koje psihološke posljedice ostavlja Facebook i koje su određene osobine ličnosti koji određuju kako i zašto koristimo Facebook, te neke pozitivne i negativne strane Facebook-a.” – izjavio je psiholog Denis Jurišić.

FACEBOOK

Društvena mreža koja prelazi broj od 1,5 milijardi korisnika na cijelom svijetu, zasigurno je tema vrijedna proučavanja. Prema mišljenjima stručnjaka, Facebook uvelike utječe na naš život, omogućuje nam povezivanje s većim brojem ljudi, kod mnogih povećava osjećaj empatije, podiže samopouzdanje, pa čak i omogućava zgodnije zapošljavanje od strane poslodavaca.

anamarija lončar i denis jurišić facebook naš svagdašnji 2

”Svi mi biramo neke situacije i događaje kada smo sretni, više smo fokusirani na sreću, kad uživamo u životu, dajemo samo najbolje iz svoga života, to prezentiramo na Facebook-u, a mnogi su i usmjereni na samopromociju, jedan dio čak i dobro živi od toga.” – istaknuo je Jurišić.

anamarija lončar i denis jurišić facebook naš svagdašnji

Uz svoje praktične i dobronamjerne primjene, Facebook ima i svojih ”mračnijih” posljedica poput usamljenosti, koja predstavlja problem zapadnoga svijeta, povećane depresije, prvenstveno kad se govori o usporedbi s drugim ljudima, te sve većim jačanjem pasivne komunikacije među korisnicima. Potrebno je uspostaviti ravnotežu, ne smijemo dozvoliti da tehnologija kontrolira nas, nego mi nju, te najbitnije od svega, ne zaboraviti na druženje uživo.

Print Friendly, PDF & Email
Ad
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com