O.Š. Zmijavci osvojila 2. mjesto na Vjeronaučnoj olimpijadi

vjeronaučna olimpijadaPod sloganom „Brak i obitelj u Božjem naumu“, jutros je u Gradskom kinu svečano otvorena  Nadbiskupijska vjeronaučna olimpijada za srednju i osnovnu školu.

fra kristijan stipanović vjeronaučna olimpijadaViše od 140 mladih iz 10 srednjih i 21 osnovne  škole iz  Dalmacije, uz mentore, sudjelovalo je u  zanimljivim natjecanjima poznavanja gradiva iz vjeronauka.

vjeronaučna olimpijada 1Na svečanom otvaranju olimpijade govorili su izaslanik nadbiskupa mons. Marina Barišića, don Josip Periš te pročelnik za obrazovanje i sport naše županije Tomislav Đonlić. Svečanosti je nazočio i Ilija Krišto, a od domaćina se obratila  ravnateljica osnovne škole prof. Monika Pavlović Grabovac, župnik fra Kristijan Stipanović i Grgo Nikolić u ime Grada.

vjeronaučna olimpijada 2 Za sudionike olimpijade priređen je i zabavni program, a obišli su i prirodne znamenitosti Imotskog.

vjeronaučna olimpijada 3

U kategoriji osnovnih škola pobjedu je odnijela splitska O.Š. Sućidar s osvojenih 97,75 % bodova, dok je drugo mjesto pripalo O.Š. Zmijavci (95,25 %) koja se, sa svojom mentoricom Andrijanom Bagarić, uistinu dobro pripremila za ovo natjecanje. Treći su bili natjecatelji iz OŠ Tučepi (95 %), a domaćin, O.Š. Stjepana Radića iz Imotskog, zauzela je 7. mjesto.

vjeronaučna olimpijada 4

Treća gimnazija iz Splita pobjednik je u kategoriji srednjih škola, a od naših škola najbolje plasirana je Ekonomska s osvojenim 6. mjestom.

vjeronaučna olimpijada 5

U kulturno – zabavnom dijelu programa nastupili su Srednjoškolski zbor, uz vodstvo vjeroučitelja Josipa Domazeta, KUD “Dikovača” Zmijavci te Kvartet trublji Osnovne škole “Dr. fra Ivan Glibotić” Imotski.

vjeronaučna olimpijada 6

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com