Bolesnicima blokiran pristup u imotskom Domu zdravlja – rampa stoji kao ukras

dom zdravlja 1Imotski Dom zdravlja, kako ga još uvijek zovu Imoćani, iako je već odavno izgubio komponente te zdravstvene ustanove, godinama  nema prikladan, a pogotovo uređen i obilježen parking. Zna se dogoditi da se u jednom danu, unutar takozvanog parkirališta sa sjeverne strane, a zbog nemogućnosti okretanja automobila, blokira promet.

Često i kola Hitne pomoći ne mogu doći ispred ustanove za Hitnu medicinu. Slična situacija je i s njegove južne strane, a sve zbog pomanjkanja parkinga. No, da se i u toj situaciji mogu dogoditi i još  neke nelogičnosti, koje usput  i koštaju, primjerom je pokazano upravo s te južne strane kod ulaza na fizijatriju i prostore koje koriste uistinu teški bolesnici, ovisni u mnogim slučajevima od tuđe pomoći.

dom zdravlja

Uz te ordinacije nalazi se asfaltirani prostor koji je godinama služio ne samo kao parking službenih automobila, već i automobila dežurnog osoblja, ali i pacijenata. Odjednom, uz obrazloženje da su učestale krađe goriva iz službenih automobila patronažnog osoblja, županijski Dom zdravlja upustio se u investiciju postavljanja nadzornih kamera i rampe. Kamere u redu, ali rampa bez ikakva smisla i funkcije.

Sada je teškim bolesnicima, koji koriste prostore fizijatrije, gotovo nemoguće doći ispred samih vrata, a ako je puno parkiralište ispred toga prostora, što je najčešći slučaj, moraju pješačiti. Ako netko i uđe između dva reda parkiranih automobila, pravo je umijeće kako se vratiti, dok prostor iza rampe ostaje slobodan, baš kao neki  heliodrom.

Stoga većina pacijenata traži ukidanje rampe i vraćanje na prvotno stanje jer se kamerama sigurno može ući u trag  kradljivcima. I konačno, koliko je samo prošlo uprava kroz tu ustanovu, a da se nije mogao urediti  pristojno parkiralište za tako važnu zdravstvenu instituciju?! Stoga poziv županijskom Domu zdravlja da se  baci pogled na tu ustanovu. Zasigurno, koliko je koštala bespotrebna rampa mogao se urediti bar mali dio neurednog parkirališta.

 

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com