Ante Babić imenovan zamjenikom ministrice Bernardice Juretić

????????????????????????????????????

Ante Babić, aktualni načelnik općine Lovreć i zastupnik HDZ-a  u prošlom sazivu Hrvatskog sabora, imenovan je za  zamjenika ministrice Ministarstva socijalne skrbi i mladih, Bernardice Juretić.

Babić je prvi Imoćanin koji je dobio tako visoku funkciju u nekom od ministarstava nove Vlade. Babić svoju socijalnu osjetljivost pokazuje i kao načelnik Općine te kao osnivač Udruge osoba s invaliditetom kada je sve osobe s invaliditetom povezao u jednu udrugu čije je osnivanje bilo na području općine Lovreć. Humanitarni rad mu nije bio stran ni kao načelniku Općine, bilo kod pojedinačnih humanitarnih akcija ili skupnih.  Kroz volonterski rad djelovanja u župnim zajednicama skrbio je o starim i nemoćnim osobama, kako kroz općinski rad, tako i u Županiji i suradnji s Centrom za socijalnu skrb.

Babić je rođen 26. svibnja 1966. godine  u Trieru u Njemačkoj, oženjen je i otac petero djece. Izvrsno govori njemački i engleski jezik. Završio je Ekonomski fakultet, ima poslijediplomski specijalistički studij Europske integracije. Kao saborski zastupnik bio je član saborskog izaslanstva pri IPU i Uniji za Mediteran, član Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, član Odbora za Hrvate izvan Hrvatske.

Sudski je tumač za njemački jezik pri Županijskom sudu u Splitu, socijalni djelatnik u katoličkim misijama Bad Sackingen, Lorrach u Njemačkojte Baselu i ST. Gallenu u Švicarskoj.

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com