Grad Imotski drugi u državi po izdvajanjima za studente

modro jezero imotskiGrad Imotski je, među prvima u državi, svim svojim studentima omogućio potpuni subvencionirani prijevoz do lokacije mjesta studiranja.

Portal Gradonačelnik.hr ovih je dana iznio zanimljive podatke vezane uz rad jedinica lokalne samouprave. Posebno se izdvajaju zanimljivi statistički pokazatelji vezani uz financiranje studentskih potreba lokalne studentske populacije.

osnovna škola stjepan radić imotski 1

Prema dostupnim finalnim podacima za 2014 godinu, prvi na toj listi izdajanja za studentske potrebe, a u odnosu na ukupan iznos proračuna, grad je Novska. Novska izdvaja 4,96% proračuna za studentske potrebe. Drugi na toj listi izdvajanja je Imotski. Gradsko vijeće i gradonačelnik Ante Đuzelomogućili su izdvajanje 3,43 % proračuna za studentske potrebe.

Također, valja pripomenuti da je Grad Imotski, među prvima u državi, svim svojim studentima omogućio potpuni subvencionirani prijevoz do lokacije mjesta studiranja. Iza Imotskog potom slijede Vukovar, Čakovec i tako dalje.

To je još jedan u nizu pokazatelja kako su u Gradu Imotskom prepoznali koliko je važno ulaganje u obrazovanje svojih mladih sugrađana.

IZVOR: Dalmacija News

Foto: Luka Kolovrat / TZ Imotski

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com