Prvi fratarski samostanski kapitul u Imotskom u ovoj godini

kapitul u imotskomU Franjevačkom samostanu sv. Franje u Imotskom, u srijedu, 2. ožujka, održan je prvi samostanski kapitul u ovoj godini. U 10 sati u samostanskoj kapeli bila je molitva Srednjeg časa, a zatim razmatranje koje je održao fra Zoran Jonjić, v. d. župnika Studenaca.

U 11 sati u samostanskoj je dvorani održana sjednica. Na početku je zapisničar fra Zoran Kutleša pročitao zapisnik prošlog kapitula, koji je jednoglasno potvrđen. Zatim je gvardijan fra Kristian Stipanović dao izvještaj za razdoblje od prošlog do ovog kapitula, podsjetivši braću na najvažnije događaje u samostanu i okružju u tom periodu.

Braća su na ovom kapitulu posebno raspravljala o proslavi 300. obljetnice oslobođenja Imotske krajine od Turaka te su donijela neke smjernice za proslavu u narednom razdoblju, a uz to su dogovorila obaveze u drugom dijelu korizme i uskrsnom vremenu. Na kraju sjednice o. Gvardijan najavio je neke važnije događaje u sljedećim mjesecima.

Kapitul je završen bratskim druženjem za ručkom u samostanskom blagovalištu, čime je proslavljen imendan fra Zorana Kutleše i fra Zorana Jonjića.

IZVOR: Slobodna Dalmacija

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com