Prelila se čaša!

Strpljene, ali i živci Imoćana koji žive u samom srcu grada, u ulici Šetalište Stjepana Radića, pred izmakom su. Trpjelo se godinama, podnosilo, zataškavalo, ali više se ne može. Jednostavno, izgubit će netko život pa će biti kasno za sve. Za materijalnu štetu više nitko i ne pita.

Ovakav dramatičan uvod i ne može biti dramatičniji od onoga što se skoro svaki vikend, a poglavito u noći s petka na subotu i sa subote na nedjelju, događa u toj ulici. I to u ne bilo koje vrijeme, već isključivo u ranu zoru. A zbog čega? Zbog toga što su vijećnici  Gradskog vijeća Grada Imotskog  dopustili da neki ugostiteljski objekti rade do šest sati ujutro(!). Zamislite, u Imotskom, gdje tijekom dana i  u toj ulici ne prođe  ni pedesetak prolaznika, grad koji tek malo živne u tri ljetna mjeseca, radi noćni klub. I dakako, dok ti isti koji su dali  dozvole u mirnoći svojih domova, većinom na periferiji grada, drijemaju, dotle njihovi sumještani pale svjetla u svojim sobama, piju Apaurine, dobivaju stresove i zovu policiju. A, zbog čega? Pa nema vikenda kada baš, kao što je bilo sada sa subote na nedjelju, u ranu  zoru nakon izlaska vidno alkoholiziranih, pretežno mladih, ne izbije tučnjava. I to ne kakva, već do krvi i opasna po živote. Prva  ovoga vikenda u četiri i pol sata izjutra nešto manjeg intenziteta, onako s par šaka u glavu i nešto prevrnutog inventara okolnih ugostiteljskih objekata. To je, izgleda,  bilo zagrijavanje da bi u 6 i petnaest(!), nakon izlaska iz  noćnog kluba, izbila prava tuča. Letjeli su stolovi stolice, u jednom trenutku bila su ugrožena i ulazna vrata  Policijske postaje Imotski, Ureda za upravne poslove, što je vidljivo na nadzornim kamerama. Bilo je krvi, vike, dernjave, zapomaganja, nije se znalo tko se s kim tuče. Nakon desetak minuta stigao je kombi s policijom i onda se sve smirilo. Većina sudionika razbježala se po okolnim ulicama. E, da se ne zaboravi, još malo uvertire ovoj „normalnoj“ noći za stanovnike središnjeg dijela grada. Oko tri sata jedan motorist „čistio“ je na svome motorkotaču auspuh pa je grmjelo kao da pucaju gromovi iz svih šesnaest.

razbacane stolice subota imotski

Razlog ovakvom divljanju, koji u svojim statistikama ima toliko materijalne štete da bi  se moglo pozavidjeti (razbijeni automobili, kante za smeće, inventari ugostiteljskih objekata, da o metalnim olucima za odvod vode i ne govorimo, izlozima, staklima obližnjih kuća, lomljenje stabala), isključivo leži u radu ugostiteljskih objekata, ali i neredovitoj ophodnji policije. Istina, policajci, čija je postaja udaljena stotinjak metara,  brzo dođu kada ih se pozove, ali njihova nazočnost u kritične sate od tri pa do šest  sati sigurno bi mnogo toga spriječila jer  i nakon ovoga opet će sve proći „s narušavanjem javnog reda i mira“ i  na kraju opet nikom ništa. Dosta je više ovoga u srcu grada koji je ionako na izdisaju, frustriran i  ostavljen od svakoga, jedinstveni je odgovor Imoćana iz ulice Šetališta Stjepana Radića.

 

Izviješće glasnogovorništva Policijske uprave:

 

U noći sa subote na nedjelju, oko 6:30 sati, zaprimljena je dojava da više osoba narušava javni red i mir ispred ugostiteljskog objekta  u Imotskom, u ulici Šetalište Stjepana Radića. Policijski službenici su po zaprimljenoj dojavi izašli na mjesto događaja.  U službene prostorije dovedene su četiri osobe nad kojima je u tijeku kriminalističko istraživanje. Utvrđeno je kako je za sada jedna osoba zatražila liječničku pomoć u Domu zdravlja u Imotskom te je upućena na daljnju liječničku obradu u bolnicu u Splitu. Ustanovljene su joj  samo lakše tjelesne ozljede, prenosi PU Splitsko – dalmatinska.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com