Kiša, sunce, jugo, bura i snijeg – sve nas to čeka do kraja tjedna

Ispratili smo prvu marčanu buru, a pred nama je promjenjiv tjedan u kojem će biti svega; kiše, sunca, juga i bure, snijega, a u Zagori mraza.

Utorak je kako vidimo počeo sunčano , a tijekom dana doći će do umjerenog porasta naoblake. Navečer daljnje naoblačenje sa sjevera, tek ponegdje uz mogućnost za malo kiše. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori od minus 1, a danju do 14 stupnjeva na jugu Dalmacije.

Jutarnje temperature su već sada prilično visoke u rasponu od 4 do 14 stupnjeva, a najhladniji i najtopliji su dva otoka, u Otoku kod Sinja je na postaji pljusak.com izmjereno 4 stupnja, a jutros najtopliji Dugi otok sa 14 stupnjeva. I u ostalim mjestima proljetno vrijeme, sunčano i toplo, a od većih gradova najtopliji Zadar sa 12 stupnjeva, Dubrovnik sa 11, Split 9, a Šibenik 7 stupnjeva. Tako je u dva najbliža grada temperatura odskače za čak 5 stupnjeva.

Što nas dalje čeka s vremenom?

Srijeda će proteći u znaku izmjene sunčanih i oblačnih razdoblja. Uz povremeno povećanu naoblaku osobito će ujutro mjestimice biti kiše, na otvorenom moru Dalmaciji mogući su i pljuskovi s grmljavinom, dok je u planinama moguć slab snijeg. Više suhog vremena očekuje se u drugom dijelu dana. Obilje sunca očekuje Dalmaciju u četvrtak, a najviše dnevne temperature idu i do 17 stupnjeva na jugu Dalmacije.

Vedro će biti tijekom petka, a takav vedar petak najavljuje nam i vedar vikend u kojem će samo noći u Zagori biti hladne, a danju nas očekuju temperature i do 16 stupnjeva. Što se vjetra tiče, bit će bure, no ne tako silovite kao prošli vikend.

I ne zaboravimo, naredni vikend, točnije u nedjelju, nam stiže kalendarsko proljeće, a s obzirom da nam se smiješi sunce i toplina, prema svemu sudeći proljeće će započeti pravim proljetnim vremenom. Iskreno rečeno, zime koja je na izmaku nije ni bilo pa se proljetni ugođaj samo nastavlja.

IZVOR: Slobodna Dalmacija

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com