Imotski dobio novo vozilo Hitne pomoći

Ukupna vrijednost vozila s PDV-om iznosi 4.158.475 kuna i Zavod je doveden u situaciju da je prosječna starosna dob u sustavu Hitne medicine za 44 vozila Hitne pomoći tri godine, a u sanitetskom prijevozu oko 60 vozila sedam godina.
vozila hitne pomoći
Na parkingu ispred zgrade Splitsko-dalmatinske županije, župan Zlatko Ževrnja izvršio je primopredaju vrlo vrijednih osam vozila hitne medicinske pomoći Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Splitsko-dalmatinske županije. U ime Zavoda, vozila je primio ravnatelj Leo Luetić u nazočnosti prim.mrMaje Grbe-Bujević, ravnateljice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu. Ukupna vrijednost vozila s PDV-om iznosi 4.158.475 kuna.

vozila hitne pomoći 1

Župan Ževrnja je istaknuo da se radi o lijepim trenutcima kako za županiju, tako i za sam Zavod, jer će donirana vozila doprinijeti boljoj kvaliteti rada ove županijske ustanove. Isto tako, naveo je kako su sredstva raspoređena iz decentraliziranih sredstava županije.

vozila hitne pomoći 2

– Ovo je lijepi trenutak za Splitsko-dalmatinsku županiju i za Zavod za hitnu medicinu jer imamo osam novih vozila u vrijednosti od četiri milijuna i sto šezdeset tisuća kuna, a koji će doprinijeti boljoj kvaliteti rada naše županijske ustanove. Ova vozila će biti raspoređena na području grada Splita ali i šire okolice i na taj način pokriti skoro čitavo područje naše županije. Dakako, ovo smo isfinancirali iz decentraliziranih sredstava županije, a gotovo svake godine imamo nabavku novih vozila – rekao je Ževrnja.

vozila hitne pomoći 3

Ravnatelj Hitne medicinske pomoći Splitsko-dalmatinske županije Leo Luetić je izrazio zahvalnost na nebrojenim dobročinstvima župana Ževrnje i županije, te je izrazio zadovoljstvo zbog praćenja europskih standarda starosne dobi vozila.

vozila hitne pomoći 4

U rangu europskih standarda

– Ukupno negdje oko 115 do 120 vozila imamo u Zavodu, a preko stotinu vozila je Splitsko-dalmatinska županija financirala i velika hvala županu Ževrnji koji nam pomaže, a i pomaže nam još u nekoliko projekata za podizanje standarda i programa u SDŽ. Došli smo do toga da u sustavu Hitne medicine imamo 44 vozila s prosječnom starošću od tri godine, a u sanitetskom prijevozu imamo oko 60 vozila sa starosnim prosjekom od sedam godina, za što smatram da je to super za Hrvatske prilike  – rekao je Luetić.

vozila hitne pomoći 5

Isto tako, rekao je da će se vozila rasporediti po Splitsko-dalmatinskoj županiji, te da će se jedno posebno opremiti za interhospitalne hitne prijevoze između KBC Split i Zagrebačkih kliničkih bolničkih centara. Izrazio je zadovoljstvo i ispunjavanjem kriterija u više od 80% u okviru Zlatnog sata, odnosno, vremenskog perioda pristizanja na mjesto potrebe.

– Od ovih osam doniranih vozila tri će ići u Split, jedno u Trogir, jedno u Sinj, jedno u Imotski, jedno u Vrgorac, a jedno vozilo će biti posebno opremljeno za interhospitalne hitne prijevoze između KBC Split i Zagrebačkih KBC-ova. Bolesnici  koji traže specijalniju skrb, često se prevoze u Zagreb s kojima ide medicinska ekipa sa svime što trebaju imati na raspolaganju. Ova vozila imaju u sebi i uređaje za transport inkubatora i mnoge druge specijelnosti. U prošloj smo godini imali oko 25.000 intervencija na terenu i možemo reći da nikad sustav Hitne medicine zadovoljava kriterije više od 80% u okviru Zlatnog sata, odnosno dolazak u roku od 10 minuta u gradskim i do 20 minuta u vanjskim područjima – dodao je Luetić.

vozila hitne pomoći 6

Primarius Maja Grba Bujević, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu je pohvalila Zavod za hitnu medicinsku pomoć Splitsko-dalmatinske županije, rekavši da sustav u SDŽ zaista odlično funkcionira. Isto tako, istaknula je Zavod SDŽ kao onaj koji je u rangu europskih standarda, a što je jeko važno za žitelji naše županije.

– Danas sam ovdje s posebnim zadovoljstvom jer je jako lijepo gledati kako Splitsko-dalmatinska županija brine o svojoj djelatnosti Hitne medicine. Posebno se zahvaljujem županu Ževrnji što je našao vremena i razumijevanja da uvaži neke stvari koje smo predlagali. Isto tako su u tijeku prijedlozi izmjena mreže hitne medicine, idemo ka boljemu i idemo usavršiti sustav, a ovaj sustav u SDŽ zaista odlično funkcionira. Svi rezultati koji se prate pokazuju da je Splitsko-dalmatinski zavod u rangu europskih standarda, što je jako važno za žitelji ove županije, a opet to ne bi bilo moguće postići bez pomoći županije – rekla je Bujević.

IZVOR: Dalmacija News, Foto: D.N.
Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ad
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com