Stela Kavelj seniorska prvakinja Hrvatske

Stela Kavelj članica TK Imotski postala je jučer seniorska prvakinja Hrvatske. Ovim rezultatom upisala se u Imotsku sportsku povijest jer ipak postala je seniorska državna prvakinja u Olimpijskom sportu, i to izrazito uspješnom sportu u kojem Hrvatska ima tri olimpijske medalje sa posljednje dvije Olimpijade. Stela je ostvarila četiri pobjede u kategoriji do 53 kg, a na putu do zlata svladala je i prvu i drugu nositeljicu kategorije. Šećer na kraju je činjenica da je Stela bila i MVP prvenstva, odnosno najuspješnija seniorka.
Na prvenstvu je u istoj kategoriji nastupila i Matea Kolovrat. Matea iako još juniorka pobijedila je lakoćom u prvom kolu, dok ju je u drugom čekala gore spomenuta prva nositeljice iz Zagrebačkog Jastreba protiv koje se nosila do zadnje runde ali ovaj put nije mogla više. U ukupnom poretku Seniorki Imotski je zauzeo 5. mjesto, samo 3 boda iza trećeplasiranog Elitea.
Kad za koji tjedan HOO potvrdi kategorizaciju Stela ce postati najbolje rangirani sportaš iz nekog Imotskog kluba u mnogo godina, možda i najbolje rangirani sportaš iz Imotskih klubova ikad. U toj situaciji postavlja se pitanje kako jedan od najuspješnijih, ako ne i najuspješniji odnosno kako jedan od najbrojnijih Imotskih sportski kolektiva može u isto vrijeme biti i najsiromašniji. Jer podsjećamo TK Imotski nisu samo Stela i Matea, TK Imotski je skoro 200 djece u pet Imotskih općina, od kojih će ‘samo’ 90 nastupiti za 2 tjedna na X Memorijalu Josip Jović, koji je prosle godine okupio 500 natjecatelja iz tri države. Jer nije problem novac, proračun za sport iznosi milion kuna, problem je kriterij po kojem Taekwondo sa ogromnim članstvom, seniorskom prvakinjom Hrvatske, 19 medalja sa državnih prvenstava u Olimpijskom sportu zaslužuje 14500 kn koliko je dobio u prošloj godini. Nažalost svaki daljnji napredak u seniorskom uzrastu iziskuje nastupe na turnirima izvan Hrvatske, na kojima ako se trenutna situacija nastavi Stela neće moći nastupiti.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com