Nestabilan vikend pred nama

Sunčan petak, oblačnija subota, sunčana nedjelja i ponovno oblačniji ponedjeljak…

Ciklona je otišla dalje na jugoistok i za sobom ostavila tone afričkog pijeska i prašine u Dalmaciji. Još jučer se vrijeme stabiliziralo, no i dalje je bilo jakih, ponegdje i olujnih udara bure. Bura će danas biti u daljnjim slabljenju i potupno će prestati tijekom dana. Iako se dugo činilo da će kraj tjedna proći u znaku suhog i sunčanog vremena, jedna mala ciklona u višim slojevima troposfere odlučila je u subotu donijeti još malo kiše, no petak i nedjelje bit će pretežno sunčani.

U petak će u Dalmaciji biti pretežno, a na sjevernom Jadranu djelomično sunčano. Krajem dana i osobito navečer sa zapada postupno naoblačenje, kasno navečer na Kvarneru ponegdje može biti koje kišne kapi. U Dalmaciji će u noći puhati umjerena, podno Biokova jaka bura i tramontana, slabit će danju i sve više poprimati zapadne smjerove. Na sjevernom Jadranu će zapuhati slabo jugo i jugozapadnjak, nešto jače u drugom dijelu dana na moru. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -1 do 5°C, uz obalu i na otocima od 5 do 10°C. Najviše dnevne temperature od 10 do 15°C.

U subotu ujutro umjereno do znatno oblačno, povremeno uz kišu koja će biti češća na moru nego u zaobalju. U višim planinama može pasti malo snijega. U drugom dijelu dana sa zapada postupan prestanak oborina i djelomično razvedravanje. Puhat će slab vjetar promjenjiva smjera, popodne će na moru dominirati slab sjeverozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 3 do 8°C, uz obalu i na otocima od 8 do 12°C. Najviše dnevne temperature od 8 do 15°C.

Nedjelja će biti djelomično sunčana i u većini krajeva suha. Krajem dana na sjevernom Jadranu jače naoblačenje sa zapada, navečer i kiša. U Dalmaciji će puhati slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, navečer će okrenuti na slabo jugo. Na sjevernom Jadranu slabo do umjereno jugo. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 1 do 6°C, uz obalu i na otocima od 7 do 11°C. Najviše dnevne temperature u porastu u odnosi na subotu i bit će od 13 do 17°C.

Prema aktualnim prognostičkim materijalima, na praznički ponedjeljakponovno promjenjivo, uz povremenu kišu i južini. Vjerojatno vas neće razveseliti vijest da bi nas veći dio nadolazećeg tjedna mogla pratiti južina, iako kiše iza utorka ne bi trebalo biti. U drugom dijelu tjedna osjetno će zatopliti pa će temperature zraka danju prelaziti 20 Celzijevih stupnjeva. Detaljnu tjednu prognozu vremena čitajte na našem portalu u ponedjeljak.

IZVOR: Dalmacija News

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com