Iz dana u dan sve toplije: Već u petak ponegdje ranoljetnih 25 stupnjeva!

Sve do nedjelje prevladavat će sunčano i iz dana u dan sve toplije. Malo kiše moguće je tek u noći na nedjelju.

Kraj ožujka obilježit će pravo proljetno vrijeme uz prvo zamjetnije zatopljenje ove godine. Iako je utorak ujutro donio mjestimičnu kišu, danju se vrijeme postupno smirilo, a posvuda se razvedrilo. Na Jadranu su najviše dnevne temperature bile od 13 na riječkom području do 20°C ponegdje u Dalmaciji. U nastavku tjedna očekuje nas obilje sunca, južina i daljnje zatopljenje. Manja promjena vremena moguća je tek u nedjelju.

U srijedu će u Dalmaciji biti pretežno, a na sjevernom Jadranu djelomično sunčano. Uglavnom je u zaleđu Kvarnera ujutro moguće malo kiše. Puhat će slabo do umjereno jugo koje će u drugom dijelu dana na moru ponegdje biti pojačano. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 5 do 9°C, uz obalu i na otocima od 9 do 13°C. Najviše dnevne temperature od 14°C ponegdje na Kvarneru do 20°C ponegdje u Dalmaciji.

Četvrtak donosi pretežno sunčano i suho vrijeme. Samo je u zaleđu Kvarnera moguća povremeno promjenjiva naoblaka uz pokoju kišnu kap. Puhat će umjereno do jako jugo koje će u drugom dijelu dana ponegdje na moru imati olujne udare. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 6 do 10°C, uz obalu i na otocima od 11 do 15°C. Najviše dnevne temperature u porastu i bit će od 16°C do visokih 23°C.

Petak nosi nastavak stabilnog i pretežno sunčanog vremena. Ujutro će puhati umjereno do jako jugo, u drugom dijelu dana bit će u postupnom slabljenju. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 7 do 11°C, uz obalu i na otocima od 12 do 17°C. Najviše dnevne temperature od 18°C do vrlo toplih 25°C.

Subota će biti pretežno sunčana uz postupan porast naoblake krajem dana, prvo na otvorenom moru. Navečer će mjestimice biti kiše. Puhat će umjereno jugo, a kasno navečer na sjevernom Jadranu umjerena bura. Bit će toplo i vrlo toplo s najvišim dnevnim temperaturama od 19 do 25°C.

U nedjelju, prema aktualnim prognostičkim materijalima, na sjevernom Jadranu djelomično sunčano, a u Dalmaciji promjenjivo uz mogućnost za kišu ili pljusak još u jutarnjim satima, a tijekom dana postupno stabilnije. Jugo će u Dalmaciji prestati, a slaba do umjerena bura proširit će se na cijelu obalu. Temperature zraka bez značajnije promjene ili malo niže.

IZVOR: Dalmacija News

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com