Obilježena 25. obljetnica pogibije prvog junaka Domovinskog rata, Josipa Jovića

Danas je, na prigodnoj komemoraciji u Aržanu, obilježena 25. obljetnica pogibije prvog junaka Domovinskog rata, Josipa Jovića.

Nazočili su mnogi predstavnici društvenog i političkog života naše županije te Imotske krajine, a u ime pokrovitelja komemoracije,  Ministarstva unutarnjih poslova, bio je i zamjenik ministra, Davor Blažević.

obljetnica pogibije josipa jovića

Na grob junaka Josipa vijence su položili članovi njegove obitelji, u ime MUP-a  Davor Blažević, a u ime Županije Zlatko Ževrnja.

Vijence su položili i generali Ademi i Ljubo Ćesić Rojs, potom saborski zastupnik Miro Bulj, predstavnici imotskih općina, Grada Imotskog, veterana policije, Udruge Josip Jović i mnogi drugi.

obljetnica pogibije josipa jovića 1

U župnoj crkvi svetu misu zadušnicu predvodio je  fra Žarko Relota. Održana je i prigodna akademija u izvedbi učenika Osnove škole Aržano.

Po prvi put na komemoraciji nije bilo majke Josipa Jovića, Marije Jović, koja je preminula 20. studenog prošle godine. Već sutra na sjednici Županijske skupštine Marija Jović bit će predložena za dobivanje posthumne nagrade za životno djelo.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ad
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com