Napad na autocesti kod Zagvozda: Umjesto zatvora zaštitna mjera zabrane odlazaka na Hajdukove utakmice

Umjesto na tribine, 31-godišnjak iz Dubrovnika mora se javljati policiji. Tako je odredio sud, a u pitanju je treći uhićeni iz izgreda sredinom ožujka, kada su napadnuta petorica navijača Dinama, a dvojica lakše ozlijeđena.
Ispitivanje još jednog mladića iz Makarske, zasad, nije rezultiralo podnošenjem kaznene prijave, dok su dvojica Makarana iz BMW-a odranije iza rešetaka.
Treći akter huliganskog napada na navijače Dinama, koji se dogodio 16. ožujka na autocesti kod naplatnih kućica u Zagvozdu, nije završio u istražnom zatvoru već mu je umjesto toga određena zaštitna mjera zabrane posjećivanja svih Hajdukovih utakmica. Odlučio je tako sudac istrage splitskog Županijskog suda Stanko Grbavac, 31-godišnjak iz Dubrovnika ujedno se mora (u vrijeme odigravanja svih utakmica splitskog kluba) javiti u najbližu policijsku postaju kako bi se kontrolirala provedba te mjere.

Kako doznajemo na splitskom sudu, zabrana odlazaka na utakmice traje do okončanja kaznenog postupka koji se vodi zbog sumnje u pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede, ako se naime odbije žalba Općinskog državnog odvjetništva s kojeg inzistiraju na istražnom zatvoru. Sudac je ipak smatrao kako je ovakva zaštitna mjera dovoljna, jer 31-godišnji Dubrovčanin nema sličnih nedjela u prošlosti, usto je i zaposlen, tako da bi zatvor bio prestroga odluka koja bi ga dovela na rub egzistencije.

Kako smo već pisali, zbog izgreda na autocesti je policija ispitivala Dubrovčanina te još jednog muškarca iz Makarske, no za njega očigledno ipak nisu imali dovoljno dokaza da ga iz postaje privedu tužiteljima i sucu istrage… Za sada, jer kriminalistička obrada se nastavlja, pošto je u napadu na petoricu navijača zagrebačkog kluba sudjelovalo više osoba. Sve se odvijalo nakon utakmice na Poljudu, oko 21,30 sati, kada su se petorica mladića, navijača Dinama, u škodi BiH tablica vraćali u smjeru Mostara. Na autocesti ih je nešto prije naplatnih kućica u Zagvozdu presrelo nekoliko automobila

– BMW-u makarskih registarskih oznaka pokušao ih je izgurati s ceste, da bi potom na izlasku s autoceste na njih petoricu nasrnula skupina iz najmanje tri automobila, kako je do sada utvrđeno. Iako postoje snimke nadzornih kamera, većina napadača je bila maskirana pa istražitelji imaju teškoća s identificiranjem osumnjičenih. Srećom, huliganski ispad prošao je bez ozbiljnijih posljedica – 20-godišnji Mostarac, vozač škode fabije te njegov 24-godišnji suvozač lakše su ozlijeđeni – iako su ih tukli šakama i nogama, palicama i kabelima po glavi i tijelu. U napadu su posebno bili ustrajni 23-godišnji Makaranin, koji je vozio BMW-a te njegov suvozač, 24-godišnjak također iz Makarske, koji su i uhićeni relativno brzo nakon cijelog incidenta te su pritvoreni na Bilicama zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

IZVOR: Dalmacija News
Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ad
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com