Dramska grupa Proložac nastupa na 56. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera

U suradnji s Hrvatskim saborom kulture održava se 56. Festival hrvatskih kazališnih amatera, na kojem i ove godine sudjeluje Zajednica amaterskih kazališta Splitsko – dalmatinske županije s 4 predstave.

Izaslanik Hrvatskog sabora kulture je glumac Joško Ševo, profesor na Akademiji dramskih umjetnosti, koji će dodijeliti nagrade i priznanja u raznim kategorijama.

Najbolja predstava ići će na državno natjecanje koje će se održati od 27. do 29. svibnja ove godine.

Dramska grupa Proložac nastupit će sa svojom čuvenom Jokom Šimunovom sutra, 9. travnja, u 17:30 sati. Svečano otvaranje počinje u 13:00 sati, cijeli program donosimo u nastavku:

13:15 h – ”E ne’š za nj!” – Dramska udruga ”Most” Trilj

14:30 h – “Borba za Cetinu” – Sinjsko pučko kazalište

16:00 h – ”Cinco i Marinko” – Sinjsko pučko kazalište

17:30 h – ”Umakla se Joka Šimunova”- Dramska grupa Proložac

19:30 h – Svečano zatvaranje i dodjela nagrada i Priznanja

Za sve posjetitelje ulaz je slobodan!

Dramska grupa Proložac uskoro najavljuje i novu predstavu.

Iako smo ih naviknuli gledati u komedijama, glumci iz Prološca odlučili su se na kratko maknuti od komedije i iznenaditi nas sa nečim sasvim drugim.

Već skoro 4 mjeseca pripremaju novu predstavu. Riječ je o predstavi ”Veronikin rubac”, autora fra Ante Marića.

”Naravno da nam je svima to izazov! Kad nam je Marijan Grbavac podijelio tekst i rekao o čemu se radi, mišljenja su bila podijeljena. Jedni su sumnjali u sebe i svoje kvalitete, a drugi kao ja su jedva čekali”, rekla je Ana Šerlija koja će u predstavi utjeloviti Veroniku.

Marijan Grbavac Mirić je opet preuzeo redateljsku palicu i ulogu jednog apostola: ”Nikada nisam sumnjao u njih! Došlo je vrijeme da pokažemo kako znamo raditi i ozbiljne predstave. Veliki je ovo ‘zalogaj’ za sve nas i vjerujte mi da ćete uskoro svi biti iznenađeni kad vidite sav naš trud na pozornici. Dosta zvučnih i svjetlosnih efekata će se izmjenjivati na predstavi, videoproekcija će pratiti tekst i radnju, a i samo otvaranje će biti neobično.”

Premijera će biti početkom 5. mjeseca u Domu kulture u Prološcu i sigurni smo kako će dvorana biti premala za sve one koji budu htjeli doći!

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com