Puno kino na prvoj imotskoj projekciji nakon 30 godina

Sinoć je bila posebna večer za brojne Imoćane,kako u onom kulturnom,tako i u društvenom životu.Naime, nakon punih trideset godina u svom Gradskom kinu mogli su pogledati jedan film.Davne 1986. održana je posljednja službena kino predstava.Bilo je i početkom devedesetih godina pokušaja da se pokrenu Stoga i ne čudi da je dvorana bila puna.Oko 400 posjetitelja time su obilježili kraj jedne nerazumne navike i nerazumnog odustajanja od događaja koji okupe ljude u razgovoru i druženju.A,Imotskom upravo to treba.

“Pomoglo nam je Ministarstvo kulture s 300 tisuća kuna, nešto grad i nešto Pučko otvoreno učilište. Obnovili smo kompletnu tehniku, sada je sve digitalizirao, kino dvorana je inače jedna od ljepših u našoj županiji, pa eto razloga da bar za početak imamo jednu filmsku projekciju tjedno”, izjavio nam je ravnatelj POU Imotski Grgo Nikolić.

Puna dvorana, na ulazu Ivica Šušnjar, baš kao u neka lijepa davna vremena, a na ekranu „Povratnik“ , Leonardo DiCaprio, Tom Hardy. Dovoljan razlog da svi budu zadovoljni. Vraća li se u Imotski s ovom premijerom bar djelić onoga društvenog života koji je krasio ovaj grad, ostaje vidjeti. A da je prvi film nakon trideset godina donio nešto novo, to je sigurno.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com