Taekwondo klub Imotski nastupio na 3 turnira

Prošlog vikenda je taekwondo klub Imotski nastupio na tri turnira.

U Tomislavgradu je 16 kadeta i mlađih kadeta sudjelovalo na 10. Tomislav openu. U konkurenciji od 250 natjecatelja naše mlađe kadetkinje su osvojile ekipno prvo mjesto,  dok je Lea Grbešić proglašena najboljom mlađom kadetkinjom turnira, nakon što je skupila četiri pobjede. Zlato su osvojile Lea grbešić i Klara Tolić, srebro Josip Katanušić i Ante Grbavac, a broncu Anica Trogrlić, Martina Milardović i Magdalena Grbavac.

tkd imotski 1

Isti dan je u Njemačkom gradu Bonn-u održan President Cup u organizaciji Europske Taekwondo Unije. Medalja na tom turniru natjecateljima osigurava direktan plasman na seniorsko prvenstvo Europe koje se održava ovog ljeta. Stela Kavelj je nastupila u kategoriji do 53 kilograma gdje je glavni favorit bila Ana Zaninović iz Marjana. Stela je u prvom kolu pobijedila Makbule Korucu (TUR) rezultatom 5:4, u drugom kolu ždrijeb joj je donio olimpijku Patimat Abarkovu (AZE,) osvajačicu zlatne medalje sa Europskih Olimpijskih kvalifikacija. Stela je unatoč svemu vodila cijelu borbu i poražena je tek u dodatnoj rundi na zlatni bod 0:1. Zbog nedostatka financijskih sredstava u taekwondo klubu Imotski, Stela je na ovaj turnir u Njemačku  putovala s taekwondo klubom Elite iz Zagreba, uz potporu Općine Lokvičići.

U nedjelju je u Zaprešiću održano i otvoreno prvenstvo Hrvatske u formama. Ovo je ujedno i prvi put da je TK Imotski nastupio na ovakvom natjecanju. U Zaprešić je otputovala  Matea Kolovrat te osvojila drugo mjesto.

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com