8. Susret puhačkih orkestara Splitsko – dalmatinske županije u Imotskom

U organizaciji Zajednice puhačkih orkestara Splitsko – dalmatinske županije te Hrvatskog puhačkog orkestra Gradska glazba Imotski, u nedjelju, 17. travnja 2016.g., u Gradskom kinu Imotski održat će se 8. Susret puhačkih orkestara Splitsko – dalmatinske županije, s početkom u 16 sati.

Nastupit će puhački orkestri iz Podstrane, Selaca, Baške Vode, Klisa, Donjih Kaštela, Solina, Kaštel Lukšića i Imotskog.

Ove godine u konkurenciji mogu nastupiti samo orkestri iz B i C kategorije, a najbolji orkestri predstavljat će Županiju na državnom natjecanju puhačkih orkestara koje se održava u lipnju u Novom Vinodolskom.

Izvan konkurencije nastupiti će Hrvatsko katoličko društvo iz Podstrane, KUD Hrvatski sastanak 1888. iz Selca  te aktualni prvaci Hrvatske HPO Gradska glazba Imotski, kojoj nema konkurenta u A kategoriji.

“Mogu istaknuti da sam ponosan na ovaj Susret. Do prije nekoliko godina mnogi puhački orkestri iz ovih naših mjesta bili su pred gašenjem, ali uporan rad nas koji smo ovo utemeljili iznjedrio je da ćemo na Susretu imati čak osam orkestara. Bit ćemo im dobri domaćini.”, istaknuo je prof. Ivan Glibota Crni, prvi predsjednik Zajednice puhačkih orkestara županije. Sada je na toj funkciji prof. Tonći Ćićerić iz Solina.

Suorganizatori Susreta su Gradska glazba Imotski i Pučko otvoreno učilište Imotski.

Pokrovitelji događaja su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Splitsko – dalmatinska županija i Grad Imotski.

Medijski pokrovitelj Radio Imotski.

Za sve posjetitelje ulaz je besplatan!

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com