UPOZORENJE VOZAČIMA: Akcija pojačanog nadzora brzine u prometu

Sukladno aktivnostima organizacije TISPOL (mreža prometnih policija država Europske unije, osnovana s ciljem podizanja razine sigurnosti svih sudionika u prometu, odnosno smanjenja broja poginulih i ozlijeđenih osoba na prometnicama zemalja Europske unije), tijekom 2016. godine na prometnicama zemalja EU, pa tako i u Republici Hrvatskoj, provodit će se ciljane akcije vezane uz sigurnost prometa na cestama.

Tako će se od 18. do 24. travnja 2016. provoditi ciljana preventivno-represivna akcija nadzora brzine kretanja vozila, s tim da će se 21/22. travnja 2016. od 6:00 do 6:00 sati, provesti 24-satni nadzor brzine.

Prilikom provođenja nadzora brzine na prometnicama na području PU splitsko-dalmatinske, policijski službenici će pored preventivnih aktivnosti, poduzimati i potrebne radnje sukladno zakonskim ovlastima, u odnosu na počinitelje prekršaja i kaznenih djela, počinjenih u cestovnom prometu.

Kako svojim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastitu, ali i sigurnost ostalih sudionika u prometu, te izbjegli moguće sankcije, savjetujemo vozačima da poštuju ograničenja brzine, odnosno da prilagode brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na kolnicima.

Ovim putem također obavještavamo građane da se, ukoliko to žele, mogu uključiti u provođenje spomenute akcije, i to na način da nam dostave svoje prijedloge o lokacijama na području PU splitsko-dalmatinske, na kojima žele obavljanje nadzora brzine, nakon čega će policijski službenici izvršiti procjenu te će, pored lokacija koje su već određene za nadzor brzine, odabrati i lokacije predložene od strane građana. Navedene prijedloge građani mogu dostaviti od 1. do 15. travnja 2016. na e-mail splitsko-dalmatinska@policija.hr

Isto tako, predstavnici medija i građani mogu nazočiti provođenju akcije, na dogovorenim lokacijama na kojima će se obavljati nadzor brzine, u prethodnom dogovoru s Policijskom upravom.

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com