Vikend u znaku promjene vremena, u ponedjeljak dugi rukavi i snijeg u dalmatinskim planinama!

Iako je dosadašnji tijek travnja pokazao isključivo “toplo” lice, uskoro će situacija drastično promijeniti i prolazno ćemo se vratiti u rano proljeće.

Posljednja dva dana donijela su osjetan pad minimalnih temperatura zraka. U Zagori su vrijednosti ponegdje bile jedva iznad nule, a jednoznamenkastih vrijednosti bilo je na obali i otocima. Petak će biti posljednji stabilni dan u nizu, a u dane vikenda stiže nam osjetna promjena vremena. Hladna zračna masa, koja se nalazi nad Skandinavijom, slijedećih će nekoliko dana sve više “tonuti” prema jugu, a upravo će se nad našim područjem stvoriti ciklona koja će dodatno pospješiti dotok hladnije zraka sve do juga Starog kontinenta.

Petak donosi pretežno sunčano vrijeme. Tek povremeno može biti umjerene naoblake. Navečer na jugu Dalmacije može pasti malo kiše. Noć će biti tiha, a danju će zapuhati slabo do umjereno jugo. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 3 do 8°C, uz obalu i na otocima od 8 do 14°C. Najviše dnevne temperature zraka od 18 do 23°C.

Subota će biti promjenjivo oblačna. Više sunčanih razdoblja ujutro, a oblačnije krajem dana. Povremeno će biti kiše, a ponegdje i pljuskova s grmljavinom. Puhat će umjereno do pojačano jugo, navečer ponegdje umjeren lebić. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 5 do 10°C, uz obalu i na otocima od 10 do 15°C. Najviše dnevne temperature zraka od 17 do 21°C.

Nedjelja će biti umjereno do znatno oblačna, povremeno uz kišu, mjestimice i izraženije pljuskove s grmljavinom. Krajem dana oborine će slabiti, osobito na sjevernom Jadranu. Na sjevernom Jadranu ujutro će zapuhati umjerena do jaka bura, podno Velebita olujna s orkanskim udarima. U Dalmaciji još u početku jugo i lebić, ali će se do kraja dana bura proširiti na cijelu obalu. Na sjevernom Jadranu će prema srediti dana osjetno zahladiti pa će temperature zraka biti od 6°C ponegdje u zaleđu Kvarnera do 15°C na Cresu. U Dalmaciji od 13°C na sjeveru do 20°C na jugu.

Ponedjeljak donosi daljnje zahlađenje s burom, ali i povremenom kišom. U planinama će biti i snijega.

IZVOR: Dalmacija News

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com