Vlada imenovala Miroslava Budimira iz Imotskog za povjerenika u Vrgorcu

Vrgorcu slijede treći izbori u godinu dana.

Vlada RH imenovala je, posebnim rješenjem, Voditelja ispostave državne uprave u Imotskom Miroslava Budimira za svog povjerenika u Vrgorcu. Budimir će do novih izbora obavljati poslove iz nadležnosti gradonačelnika i Gradskog vijeća. No, izbor Budimira je bio sve samo ne jednostavan. Kako saznajemo, ministrica Dubravka Jurlina Alibegović (MOST) htjela je na sjednici Vlade 12. travnja za povjerenicu imenovati Ines Grubišić,  Voditeljicu ispostave državne uprave iz Solina. Grubišić je u dva navrata za povjerenicu u Vrgorcu imanovao bivši SDP-ov ministar uprave Arsen Baukpa se prijedlogu Mostove ministrice usprotivila većina članova vlade iz Domoljubne koalicije.

Nije nikakva tajna da je NLM Vrgorac, koji se ovih dana registrira kao politička stranka, nastojao preko svoje platforme na razini države- Mosta nezavisnih listi, pokušao provesti sebi sklonog povjerenika Vlade i dogovoriti što raniji termin izbora kako bi skratili manevarski prostor HDZ-u koji trenutno prolazi kroz izbore.

Međutim, mini plan za brze izbore u Vrgorcu je izgleda propao pa Vrgorca očekuje još jedna vruća predizborna kampanja u kojoj će i jedna i druga strana pokušati uvjeriti birače kako su upravo oni drugi krivi za nove izbore, treće u godini dana, koji će dodatno osiromašiti ionako praznu gradsku blagajnu.

IZVOR: Dalmacija News

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com