Pripremite topliju odjeću: U nedjelju stiže prava promjena vremena

Stigla je očekivana ciklona Kruno, sunce je zamijenilo oblake, a mjestimice je bilo i kiše.

Ciklona nas, međutim, upozorava da će nam toplija odjeća i obuća trebati u cijeloj Dalmaciji jer sa ciklonom stiže i osjetno zahladnjenje.

Najavljuje  to Drago Žaja iz Pomorskog meteorološkog centra u Splitu najavljujući kako će se promjena vremena ‘mirisati’ u zraku već tijekom subote: “Tijekom subote ujutro vrijeme će biti promjenjivo, većinom oblačno, a na jugu će biti nešto pljuskova s grmljavinom. Puhat će jugo pa će temperature još biti visoke. Najviše dnevne temperature zraka biti će od 17 do 21 stupanj”.

Prava promjena vremena dolazi nam u drugom danu vikenda.

U nedjelju će u prvom dijelu dana biti umjereno do znatno oblačno, a kiša se očekuje na cijelom području s tim da bi moglo biti i jačih pljuskova s grmljavinom.

Dobra je vijest što će oborine do kraja dana oslabiti, no jugo će zamijeniti bura zbog čega stižu i svježije temperature, niže za nekoliko stupnjeva. Dosta hladnija će biti noć s nedjelje na ponedjeljak pa će se treba dobro odjenuti.

Što nas čeka sljedeći tjedan? Hoćemo li i dalje cvokotati ili će nam se u zadnjem travanjskom tjednu vratiti i ljetne temperature?

– Neće biti toplo kao ovaj tjedan, no neće ni značajnije zahladiti. Međutim ono što sada vidimo je jača nova ciklona sljedeći vikend na samom kraju travnja i početku svibnja – kaže Žaja.

 

IZVOR: Slobodna dalmacija

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com