Podbablje Gornje: Prvi put nakon 1993.g. blagoslov polja na blagdan sv. Marka održan u crkvi

„Sveti Luka metni u njidra ruke ne vadi ih vanka do sv. Marka“- poznata je pučka poslovica utemeljena na iskustvu naših starih ove godinom se pokazala netočnom. Iznimno hladno vrijeme, snijeg na višim predjelima obilježilo je ovogodišnju proslavu sv. Marka u Gornjem Podbablju tako da je prvi put nakon 1993. godine i gradnje crkve u ovom mjestu u općini Podbablje blagoslov polja održan u samoj crkvi.

Nekoliko stotina vjernika okupilo se i ove godine na svečanom misnom slavlju koje je u svečevoj crkvi predvodio fra Zoran Kutleša, a koncelebrirali su mu mjesni župnik fra Nedjeljko Čarapić i župnik Studenaca, svećenik porijeklom iz Podbablja fra Zoran Jonjić.

U svojoj nadahnutoj homiliji ovogodišnji propovjednik fra Zoran istaknuo je važnost sv. Marka te pozvao sve vjernike ne samo da štuju lik i djelo današnjeg sveca, vrsnog propovjednika, već da ga nasljeduju. Istaknuo je da se nitko nije rodio svet već da se svecem postaje pozvavši sve vjernike na svetost. Istaknuo je sve negativnosti koje nosi današnje društvo te pozvao sve vjernike da češće čitaju Evanđelje sv. Marka.

Na kraju svečanog misnog slavlja tijekom kojeg je pjevao zbor župe Podbablje pod ravnanjem Marele Vrljić sve je pozdravio i svima se zahvalio župnik Podbablja fra Nedjeljko Čarapić, a potom je obavljen blagoslov polja!

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com