DUUDI nije našao državni stan za Momira Karina pa mu ministarstvo moralo plaćati hotel

Zbog prekomjernih troškova nastalih u prvih mjesec i pol dana rada u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, ministar znanosti Predrag Šustar pokrenuo je protiv svog pomoćnika Momira Karina postupak razrješenja dužnosti, piše Jutarnji list.

Pokazalo se da je pomoćnik Karin potrošio 30-ak tisuća kuna na račun vlastitog smještaja u zagrebačkom hotelu, gdje je boravio nakon preseljenja u Zagreb. Karin je, naime, iz Grubina pored Imotskog, zbog čega mu je Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) bio dužan u Zagrebu osigurati stan tijekom pomoćničkog mandata. Nakon što je do ministra došla informacija o prekomjernom trošku, svom je pomoćniku ponudio dvije opcije – razrješenje ili podmirenje. Karin se, doznajemo, obvezao podmiriti troškove, a ministar je povukao zahtjev za razrješenjem.

Šustar je međutim zbog propusta stručne službe koja ga nije na vrijeme obavijestila o prekomjernim troškovima pomoćnika, odlučio poduzeti sankcije. Iako nam u kabinetu ministra nisu željeli službeno potvrditi, razrješenje na vlastiti zahtjev podnijela je glavna tajnica Ministarstva Sara-Sanela Butorac, zaposlena u Ministarstvu od 2002. godine.

Iako u srijedu nismo uspjeli doći do ministra Šustara, kao niti Momira Karina, njegovi bliski suradnici ističu da korištenje hotelskog smještaja ne smatraju isključivo Karinovom greškom. Objašnjavaju da DUUDI na raspolaganju nije imao slobodnih stanova, točnije u dijelu njih je u tijeku postupak uređenja, zbog čega Karin na vrijeme nije uspio useliti u državni stan. Ministar očito smatra da su ga na taj problem trebale upozoriti stručne službe te osigurati pomoćniku jeftiniji smještaj od hotelskog, pa je ipak povukao sankcije.

Karin je bivši ravnatelj Obrtničko-industrijske škole u Imotskom, profesor filozofije i sociologije, a u MZOS je ušao iz kvote HSS-a (predsjednik županijskog odbora stranke). Nastavlja voditi Upravu za odgoj i obrazovanje u MZOS-u, a nakon 1. svibnja napokon seli u državni stan.

IZVOR: Slobodna Dalmacija

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com