U istom danu: Šustar smijenio pomoćnika Karina pa odustao

Prijedlog za smjenu pomoćnika ministra obrazovanja Momira Karina poslan je u Vladu. Smjene pomoćnika Karina neće biti, prijedlog za razrješenje je povučen.

Dvije kontradiktorne informacije stigle su danas iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, a potvrdila nam ih je i savjetnica za medije Katarina Matasić. O smjeni ministra Karina, koji je došao iz HSS-ove kvote dužnosnika, špekuliralo se već nekoliko dana, a o razlozima se samo nagađalo. Čak nam je i predsjednik HSS-a Krešo Beljak kazao da nema službenu informaciju zbog čega će Karin izgubiti mjesto pomoćnika ministra nakon mjesec i pol obnašanja te dužnosti.

– Nemam službenih informacija i zatražio sam da mi ih dostave – kazao nam je danas Beljak. Međutim, samo nekoliko sati kasnije iz Ministarstva obrazovanja stigla je informacija da je zahtjev za razrješenje pomoćnika ministra Momira Karina povučen. Iz Ministarstva nismo dobili službenu informaciju o takvim, blago rečeno, neuobičajenim promjenama i potezima. No neslužbeno smo doznali da je ministra obrazovanja Predraga Šustara šokirao Karinov račun za hotelski smještaj u iznosu od 30 tisuća kuna. Šustar je Karinu postavio ultimatum – ili će sam platiti taj trošak ili će ga smijeniti. Pomoćnik Karin nekoliko je dana šutio i nije se izjašnjavao, pa je danas Šustar pripremio zahtjev za smjenu.

– Nisam kriv. Od imenovanja sam bio u hotelu “Internacional”, ali smo moja tajnica i ja uporno tražili slobodan stan od DUDI-ja. Rekli su nam da ga nemaju i da će prvi slobodan biti početkom svibnja – objasnio je Karin. Ističe da ne bježi odgovornosti i da će račun biti plaćen.

IZVOR: Večernji list

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com