9. Susret klapa “Pismo moja” Imotski

Kulturna udruga  ,,Pismo moja” Imotski  i ovu godinu organizira Susret klapa.

Već deveti po redu, ovaj Susret je postao tradicionalno proljetno okupljanje klapa i poklonika klapske pjesme. Susret klapa ,,Pismo moja” održat će se 29. travnja u Gradskoj kino dvorani, s početkom u 20 sati.

Nastupit će sedam klapa: muške klape Kaše iz Dubrovnika, Žrnovnica, Čiovo, Sv. Mihovil iz Prološca i Bratovština sv. Stjepana iz Sovića i Gorice te ženske klape KUD Salona iz Solina i Rećina iz Šibenika.

Posebnost ovogodišnjeg Susreta klapa je u tome što ovaj susret spaja dvije imotske ljubavi i tradicije: klapu i mandolinu.

Po prvi put na imotskom susretu klapa će, uz izvorne klapske napjeve u acapella izvedbi, klape zapjevati i uz pratnju instrumenata mandoline i gitare.

susret klapa pismo moja

Bit će to večer u kojoj ćete moći čuti izvorne klapske napjeve,  kao i dalmatinske šansone starijeg i novijeg datuma.

Zahvaljujući  neizostavnom pokroviteljstvu Grada Imotskog, kao i hvalevrijednoj potpori zaljubljenika u klapsku pismu i svoj grad, Imotski će ponovno postati centar klapske pisme.

Kulturna udruga Pismo moja poziva vas da zapjevate ( i zaplešete) s klapama danas, 29. travnja, u 20 sati u gradskoj kino dvorani. Za sve posjetitelje ulaz je slobodan !

Medijski pokrovitelj susreta je Radio Imotski.

9. susret klapa pismo moja

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com