Klape raspivale Imoćane

Deveti susret klapa Pismo moja , u organizaciji istoimene udruge iz Imotskog,ponovno je kao i prethodnih godina oduševio Imoćane.Skoro pa puna velika dvorana imotskog kina pjevala je zajedno sa klapama,koje su došle iz Dubrovnika, Solina,Žrnovnice,Prološca,iz Gorice iz susjedne Bosne i Hercegovine.

U prvom dijelu susreta pjevale su klape tradicijske klapske napjeve,a u drugom onom revijalnom,zapjevali su uz mandoline i gitare.

9. susret klapa pismo moja imotski 1

Muške klape Sveti Mihovil iz Prološca,ženska klapa Salona iz Solina,te muške klape Kaše iz Dubrovnika,Bratovština svetoga Stjepana iz Gorice-Sovići,te klapa Žrnovnica,uistinu su lijepo pjevale,reklo bi se da je ova večer u Imotskom bila i najraspjevanije do sada,kako kvalitetom,tako i oduševljenjem publike.

Na žalost u posljednji trenutak otkazale su svoj nastup ženska klapa Rećine iz Šibenika ,te muška klapa Čiovo

9. susret klapa pismo moja imotski klapa dubrovnik

Kapa dolje organizatorima,vrijednim imotskim nevjestama iz udruge Pismo moja,generalnom pokrovitelju gradu Imotskom,ali i svima onima koji su pomogli da Imotski već po deveti put postane,krajem travnja  polazna stanica ,za svu onu silinu predivne dalmatinske pjesme,koja će se i ovoga ljeta  čuti diljem Lijepe naše,ponajviše s našeg Jadrana.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com