Policija prijavila imotskog gradonačelnika Antu Đuzela da je lažni vojni invalid

Splitska policija prijavila je 53-ogodišnjeg Antu Đuzela, HDZ-ovog gradonačelnika Imotskog, za kaznena djela prevare i krivotvorenja službene isprave.

Sumnjiče ga, naime, da je za dobivanje statusa vojnog invalida koristio krivotvorene liječničke nalaze te da je od 2000. godine do danas ostvario imovinsku korist od 97 tisuća kuna. Mjesečno oko 500 kuna.

Obradu je vodio Odjel gospodarskog kriminaliteta splitske Policijske uprave u suradnji sa Vojnom policijom i Državnim odvjetništvom, piše Index.hr

Optužbe je komentirao Ante Đuzel:

“Ovakav nastup je smiješan. Bio sam pripadnik 115. brigade HV-a 3,5 god. Ranjen sam 7. listopada 1992. u desno koljeno. Tu je bila prisutna i cijela satnija, sanitet, izviđači 115. brigade i zapovjednik Damir Krstičević. Ako oni kažu da sam ranjen, ja prihvaćam sve optužbe. Ako sam ja lažni vojni invalid onda je to sramota za 115. brigadu i moje zapovjednike. Zašto on nije prijavio moje ranjavanje? Nije ni mogao jer je sam bio ranjen. Od države Hrvatske nisam ostvario ništa. To su političke igre nekih moćnika prije izbora.”

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com