HSLS traži odgovor na pitanje kada će krenuti izgradnja pristupne ceste do Zagvozda

Saborski zastupnik HSLS-a Dario Hrebak uputio je dopis u kojem traži od ministra pomorstva, prometa i infrasrukture Olegu Butkovića odgovor kada će krenuti u realizaciju izgradnje pristupne ceste Imotski- čvor Zgavozd koja spaja Imotski i Imotsku krajinu s ulazom na autocestu A1 i tunelom Sv.Ilija, javljaju iz ove stranke.

Hrebak u dopisu, kojeg šalje kao zastupničko pitanje, ističe kako se i sam u potrebu izgradnje navedene pristupne ceste uvjerio za svog nedavnog posjeta Imotskom kada su ga lokalni dužnosnici i članovi HSLS-a upoznali s problemom prometne infrastrukture.

Pristupna cesta Imotski – čvor Zagvozd prijeko je potrebna za sigurnost prometovanja i dostupnost prema autocesti. Naime, sada brojni putnici iz Imotske krajine, ali iz susjedne Hercegovine koji prometuju prema moru ili na autocestu prolaze kroz gusto naseljena mjesta, što uzrokuje gužve ali i pojačava mogućnost prometnih nezgoda u kojima su pješaci mogući stradalnici. Zato je potreba za izgradnju pristupne ceste tim veća, jer se ne radi samo o jačanju pretpostavki za razvoj gospodarstva nego i sigurnosti građana, poručuju iz HSLS-a.

Koliki je intezitet prometa prema Zagvozdu, bilo na autocestu ili kroz tunel Sv.Ilija na Makarsko primorje, dovoljno govori podatak da HAC godišnje samo od tunelarine uprihodi 15 milijuna kuna bez PDV-a pa je, uvjeren je Hrebak, pristupna cesta neminovna i potrebna.

HSLS će podržati rješenje ovog problema koji tišti brojne građane Imotske krajine, a koja proživljava najteže gospodarske i demografske trenutke od osamostajenja, stoji u dopisu iz ove stranke.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com