Tjedna prognoza: U početku stabilno, a onda stiže nova višednevna promjena vremena

Najtopliji i najvjetrovitiji dan tjedna bit će srijeda.

Dani vikenda iza nas donijeli su dosta sunca. Povremenih pljuskova bilo je većinom samo u zaobalju, a najviše dnevne temperature dosezale su ponegdje topla 24 Celzijeva stupnja. Nakon što je zadnja dva dana vladala gotovo bezvjerica, u novom tjednu dominirat će jugo koje će najjače biti u prijelazu srijede na četvrtak. Početak tjedna bit će još stabilan, no onda će početi nova promjena vremena koja će danima podržavati nestabilno vrijeme.

U ponedjeljak će biti djelomično sunčano i u većini predjela suho. Popodne će uglavnom uz granicu s BiH biti slabih pljuskova. Noću tiho, danju će zapuhati slab jugozapadnjak i jugo. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 6 do 12°C, uz obalu i na otocima od 12 do 16°C. Najviše dnevne temperature većinom od 20 do 24°C.

Utorak donosi promjenjivo vrijeme. Izmjenjivat će se oblačna i sunčana razdoblja. Većinom je slaba kiša moguća na sjevernom Jadranu, osobito u njegovu zaleđu, a pokoje kišna kapi sredinom dana može biti i u Dalmaciji. Puhat će slabo, na moru ponegdje i umjereno jugo. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 10 do 14°C, uz obalu i na otocima od 14 do 17°C. Najviše dnevne temperature većinom od 19 do 23°C.

U srijedu će se nastaviti promjenjivo vrijeme s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Više oblaka bit će krajem dana na sjevernom Jadranu, a navečer i na srednjem, kada se očekuje početak kiše. Puhat će umjereno do jako jugo koje će navečer na moru imati olujne udare. Jutro malo toplije, najviše dnevne temperature od 21 do vrlo toplih 26°C.

Pod utjecajem ciklone, četvrtak će biti pretežno oblačan s čestom kišom, a ponegdje su mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Lokalno će pasti preko 50 litara oborine po kvadratnom metru. U Dalmaciji će još ujutro puhati jako jugo, slabit će u značajno u drugom dijelu dana, a na sjevernom Jadranu okretati na umjeren lebić koji navečer na zapadnoj obali Istre može biti jak. Jutro toplo, a najviše dnevne temperature u padu u odnosi na srijedu i bit će većinom od 16 do 22°C.

Petak donosi vrlo promjenjivo vrijeme. Bit će povremenih sunčanih razdoblja, ali i kiše, pljuskova i grmljavine s kojima mjestimice može pasti preko 30 litara oborina po kvadratnom metru. Puhat će umjereno jugo i lebić. Najviše dnevne temperature većinom od 18 do 23°C.

Promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja bit će tijekomsubote. Puhat će većinom umjereno jugo. Najviše dnevne temperature od 18 do 23°C.

U nedjelju nastavak nestabilnog vremena. Iako će biti i dužih sunčanih razdoblja, povremeno će biti kiše ili pljuskova s grmljavinom. Slabo do umjereno jugo i lebić okretat će na slab do umjeren levant, navečer ponegdje i buru. Bit će malo svježije u odnosu na subotu.

IZVOR: Dalmacija News

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com