Upozorenje vozačima!

Unatoč kontinuiranom provođenju nadzora cestovnog prometa i poduzimanja mjera u cilju otklanjanja opasnosti i smanjenja broja prometnih nesreća s najtežim posljedicama, tijekom ove godine, u dosadašnjem razdoblju, zaključno s proteklim vikendom, na prometnicama Policijske uprave Splitsko – dalmatinske smrtno je stradalo 7 osoba, od kojih dva vozača motocikla.

Najčešći uzrok smrtnog stradavanja je grubo nepoštivanje propisane brzine kretanja, a potom i oduzimanje prednosti prolaska i nepropisno pretjecanje.

Policijska uprava Splitsko – dalmatinska kontinuirano provodi mjere i radnje u cilju povećanja razine sigurnosti u prometu, a tijekom tjedna i vikenda provode se i ciljane aktivnosti s naglaskom na prekršaje prekoračenja brzine i upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Obzirom na trenutno stanje u prometu, te nadolazak turističke sezone, kada se očekuje znatno veći broj svih sudionika u prometu pa tako i vozača motocikla i mopeda, ova Policijska uprava će intenzivirati postupanja na čitavom području županije u odnosu na ciljane kategorije sudionika u prometu, radi prevencije prekršaja i kaznenih djela, te sankcioniranja počinitelja. Posebno će se nadzirati brzina kretanja vozila, vožnja pod utjecajem alkohola, oduzimanje prednosti prolaska i nepropisno pretjecanje, te korištenje zaštitnih sredstava kod vozača motocikala i mopeda.

Sve sudionike u prometu dodatno pozivamo na oprez i poštivanje prometnih propisa, kako svojim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastiti, ali i život ostalih sudionika u prometu.

Upozoravamo vozače mopeda i motocikala koji uz pješake spadaju u najranjiviju skupinu sudionika u prometu, da uz korištenje propisane opreme, homologirane i pravilno pričvršćene zaštitne kacige, te tehnički ispravnih i registriranih mopeda i motocikala, poštuju prometne propise i ograničenja brzine. Prošle godine na prometnicama županije Splitsko-dalmatinske smrtno je stradalo 16 motociklista.

Isto tako apeliramo i na vozače ostalih kategorija vozila da prilikom vožnje vode računa o prometu motocikala i mopeda, kojih je svakom danom na prometnicama sve više, da budu posebno oprezni prilikom skretanja, te pretjecanja ili zaobilaženja drugih vozila, odnosno da navedene radnje ne poduzimaju prije nego što se uvjere da ih mogu poduzeti bez opasnosti za ostale sudionike u prometu.

Prometna nesreća može se dogoditi svima – stoga budite oprezni prilikom sudjelovanja u prometu, poštujte prometne propise i čuvajte sebe i druge, prenosi PU Splitsko – dalmatinska.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com