Top 8 biljaka za spavaću sobu – spavat ćete spokojno kao beba

Neke od ovih biljaka umiruju te smanjuju otkucaje srca i krvni tlak svojim mirisom, a neke čiste zrak od otrova i pretvaraju CO2 u kisik. I stručnjaci iz NASA-e ih preporučuju.

Dobar san itekako je važan za život. Ako ste neispavani i umorni, tad se ne možete koncentrirati na posao, nemate energije za svoju djecu, razdražljivi ste i skloniji bolestima. Postoje biljke za koje stručnjaci tvrde da su odlične za kvalitetno spavanje. Izaberite neku od njih, ili više njih, i stavite ih u spavaću sobu.

1. Jasmin – miris jasmina ima umirujuće djelovanje na um i tijelo i odlična je pomoć kod problema sa spavanjem.

2. Lavanda
 – ona umiruje, usporava otkucaje srca i snižava tlak. Stavite ju pored kreveta tako da osjetite njezin miris. Dobro je prije spavanja napraviti kupku s nekoliko kapi eteričnog ulja od lavande. Pomaže i sušena lavanda u vrećici pored jastuka.

3. Gardenija
 – njezin ugodan i lagan miris uspavljava jednako dobro kao i tablete za spavanje.

4. Svekrvin jezik 
– iako je dobro spavanje teško spojiti sa svekrvom, ova biljka pomaže. Ona pročišćava zrak, odnosno po noći pretvara CO2 u kisik. Preporuča je čak i NASA.

5. Aloa vera
 – djeluje na spavaću sobu slično kao svekrvin jezik – stvara kisik od kojeg se bolje spava.

6. Bršljan
 – NASA je i ovu biljku uvrstila na vrh ljestvice onih koje su odlične za pročišćavanje zraka. Bršljan upija i formaldehid, bezbojan otrovni plin koji se nalazi u puno stvari koje držimo u domu – primjerice, prešano drvo, osježivači prostora, plastični predmeti, kozmetika…

7. Zlatni puzavac
 – zovu ga i đavoljim bršljenom, a dobra je za pročišćavanjezraka kao i bršljan.

8. Gerberi 
– ovo cvijeće upija otrove i CO2 iz zraka i pretvara ih u kisik. Stručnjaci kažu kako bi ga u spavaćoj sobi trebali držati ljudi koji boluju od apneje i ostalih poremećaja disanja, piše Goods Home Design.

IZVOR: Dalmacija News

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com