Vikend prognoza: Nakon juga, lebića i povremenih pljuskova, krajem nedjelje bura

Bez obzira što nam kiša može pokvariti planove za boravak na otvorenom, svaka litre u ovom dijelu godine dobro dođe poljoprivrednicima, tim više jer je zadnjih mjeseci u većini predjela palo manje kiše od prosjeka.

Ciklonalni centar nastavlja se kretati prema europskom istoku, no stabilizacije vremena još nema na vidiku. Iako se obilne oborine poput jučerašnjih do kraja tjedna ne očekuju, kiša će biti svakodnevna pojava. Dok će u petak i subotu u Dalmaciji dominirati umjereno jugo, na sjevernom Jadranu puhat će lebić. Tek u nedjelju na sjevernom Jadranu će zapuhati umjerena do jaka bura, a Dalmaciji levant i bura tek krajem dana.

Petak donosi promjenjivo vrijeme s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Više suha vremena i sunčanih razdoblja u Dalmaciji, osobito srednjoj i južnoj, a kiša će biti češća na sjevernom Jadranu, osobito na Kvarneru i podvelebitskom primorju gdje može i zagrmiti. Na sjevernom Jadranu puhat će umjeren do jak lebić, u Dalmaciji će se izmjenjivati jugo i lebić, većinom umjerene jakosti. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 8 do 12°C, uz obalu i na otocima od 12 do 17°C. Najviše dnevne temperature od 17 ponegdje u zaobalju do 22°C uz obalu i na otocima.

Promjenjivo će biti tijekom subote, izmjenjivat će se sunčana i oblačna razdoblja. Kiša će biti češća na sjevernom Jadranu, a u Dalmaciji će se ponegdje zadržati suho cijeloga dana. Puhat će umjereno jugo i lebić, na moru povremeno pojačano. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 8 do 12°C, uz obalu i na otocima od 12 do 17°C. Najviše dnevne temperature od 17 ponegdje u zaobalju do 22°C uz obalu i na otocima.

Promjenjivo će se nastaviti tijekom nedjelje. Oblačnije još u noći i rano jutro na sjevernom Jadranu, gdje će ponegdje biti i obilnijih pljuskova, ali će se tijekom dana tamo vrijeme postupno smirivati uz djelomično razvedravanje. U Dalmaciji promjenjivo, a oborine će biti češće u Zagori nego uz obalu i na otocima. Na sjevernom Jadranu će zapuhati umjerena do jaka bura, do kraja nedjelje bura će se proširiti na cijelu obalu. Popodnevne temperature uz obalu i na otocima Dalmacije bez veće promjene u odnosu na subotu, na sjevernom Jadranu i Dalmatinskog zagori u umjerenom padu.

IZVOR: Dalmacija News

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com