Pokret za radost Imotski

Pokret za radost, projekt podizanja svijesti građana Republike Hrvatske zbog manjka tjelesne aktivnosti, nije zaobišao ni Imotsku krajinu. Potaknuti mogućnošću dobivanja novog street workout parka, Imoćani diljem Lijepe naše svojim glasovima daju potporu za dobivanje navedenog vježbališta. Jedna od brojnih zagovornika ovog projekta zasigurno je profesorica Maja Vican, koja u ovom projektu vidi način povezivanja svih nas u jednom zajedničkom cilju.

”Ja sam zapravo prepoznala da bi to bilo jako dobro za mlade ljude da nauče što znači biti aktivan član zajednice, nije važno pripadnost stranci, boja kože, vjera i sve ostalo, samo je bitno koliko si zainteresiran za napredak svoje zajednice, u ovom slučaju za napredak Imotskog, jer mi kažemo, samo je jedan Imotski, samo jedan dom, bez obzira gdje ste, u kojem dijelu svijeta.” – izjavila je profesorica Maja Vican.

Na popularnoj društvenoj mreži Facebook osnovana je grupa pod nazivom Pokret za radost Imockoga, brojeći 13 000 tisuća članova koji na svakodnevnoj bazi podsjećaju sve Imoćane i Imoćanke da glasuju da se ostvari taj cilj, dovodeći tako grad Imotski u sam vrh liste kandidata.

” Dakle, grupa je uspjela prikupiti 13 000 članova iz raznih dijelova Hrvatske, Europe i svijeta, poruke podrške nam stižu sa svih strana svakodnevno, čak i iz Australije, Amerike i dalekih zemalja i ni usnu ne bih pomislio da ćemo tako daleko dogurati i stvarno je lijepo vidjeti da su se naši ljudi ujedinili i napravili nešto za boljitak svoga grada, primarni cilj grupe je bio dobiti park ali konačni cilj grupe će biti bilo kakva radost u našem gradu i vrijeme je da se pokrenemo i vratimo život našem Imotskom.” – istaknuo je administrator grupe Mijo Repušić.

Pokret-za-radost

Kao dodatna motivacija za realiziranje ovog projekta, iznesen je prijedlog da se navedeno vježbalište posveti Robertu Lončaru i Nataliji Kolbas, mladom paru koji su nedavno smrtno stradali u prometnoj nesreći, zbog njihova doprinosa u društvu, naročito omladini Imotske krajine.

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com