Za vikend stiže ljeto: Temperatura zraka blizu 30 stupnjeva

Do vikenda promjenjivo, za vikend sunčano, s ljetnim temperaturama – takva su obilježja vremena ovog tjedna s kojim smo ušli u drugu polovicu svibnja.

UTORAK

Promjenjivo vrijeme koje nas je pratilo u ponedjeljak nastavlja se i u utorak, nešto pljuskova moglo bi biti u Zagori, a drugdje suho s burinom. Što je s temperaturama, hoće li burin ohladiti zrak, pitamo Radu Popadićaiz “Crometea”?
– Zapuhat će burin i ohladiti zrak u Zagori, a najviše dnevne temperature bit će od 16 do 21 stupanj – kaže Popadić.

SRIJEDA

Srijeda će biti u znaku pretežno sunčanog, ponegdje i vedrog vremena. Jutro će u nekim kotlinama Zagore obilježiti magla, a minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori su od 4 do 9, uz obalu i na otocima od 10 do 15 stupnjeva. Što se tiče dnevnih temperatura, bit će ugodno, najviše dnevne temperature od 18 do 23 stupnja.

SONY DSC

ČETVRTAK

Više oblaka pratit će nas u četvrtak, pa će biti promjenjivo oblačno, tek povremeno uz sunčana razdoblja. Za one koji ne vole kišu neće se svidjeti najava o kiši duž cijelog Jadrana. Posvuda će, kaže Popadić, biti barem malo kiše, a više od 20 litara past će u dijelovima sjevernog Jadrana. Zapuhat će umjereno do pojačano jugo, kasno navečer na sjevernom Jadranu slaba do umjerena bura. Jutarnje temperature u umjerenom porastu, najviše dnevne slične onima u srijedu, u zaobalju ponegdje maloniže.

PETAK

Dan prije vikenda bit će promjenjiv, nestabilan, u znaku sunca i oblaka, a smirivanje vremena najprije će se osjetiti na sjevernom Jadranu. Bura će se do večeri proširiti na veći dio obale. Temperature zraka bez veće promjene u odnosu na četvrtak.

SUBOTA

Vikend će mirisati na ljeto, kako sada prognoze kažu, bit će sunčano bez oblačka, s dnevnim temperaturama od 21 do 26 stupnjeva.

NEDJELJA

Još toplije bit će u nedjelju, s obiljem sunca i temperaturama i blizu 30 stupnjeva pa bi mnogi mogli otvoriti sezonu kupanja.

IZVOR: Slobodna Dalmacija

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com