Imotski: Projekt “Živim život bez nasilja”

U sklopu nacionalnog preventivnog projekta „Živim život bez nasilja”, kojeg zajednički provode Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, 23. svibnja 2016.g. (ponedjeljak) provodit će se aktivnosti s učenicima Osnovne škole „Stjepan Radić“ Imotski, Osnovne škole „Silvije Strahimir Kranjčević“ Lovreć i Osnovne škole „Runovići“ na temu nenasilja i tolerancije.

PROGRAM:

U 11:00 sati, u  Pučkom otvorenom učilištu u Imotskom, održat će se prva komponenta projekta – interaktivna radionica s učenicima šestih, sedmih i osmih razreda, koju će voditi  Nikša Jelovčić, voditelj Službe za razvoj policijskog obrazovanja i nakladničko – knjižničnu djelatnost Policijske akademije i predstavnik nevladine organizacije „Status M“ Mislav Mihael Mandir. U radionici će sudjelovati učenici sedmih razreda Osnovne škole “Stjepan Radić”.

U 12:00 sati, u kino dvorani u Imotskom, bit će organizirano obraćanje medijima/izjave predstavnika Ravnateljstva policije, Policijske uprave Splitsko – dalmatinske, kao i predstavnika Osnovne škole Stjepan Radić te voditelja programa „Živim život bez nasilja“.

U 12:30 sati, u kino dvorani u Imotskom, održat će se druga komponenta projekta. Radi se o umjetničko – edukativnom programu, a učenicima će tom prilikom biti prikazana predstava „Nasilje, za nasilje nema opravdanje“, u režiji Zijaha Sokolovića, uz sudjelovanje glumaca Ivane Krizmanić i Vedrana Komerčki, te glazbeno – scenski program „Glazbom protiv nasilja“ u kojem će nastupiti pijanist Matija Dedića, grupe Apokalipso i učenici OŠ “Stjepan Radić”.

 

Print Friendly, PDF & Email

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com